Song aláírt öt évre

Teljesítette az orvosi vizsgálatokat | Kivételes izomzattal rendelkezik

Alex Song immáron hivatalosan is az FC Barcelona labdarúgójának tekinthetõ, miután aláírta az öt évre szóló kontraktusát a katalán egyesülettel hétfõ délután. Song számára nagy nap a mai; délelõtt kezdte az orvosi vizsgálatok sorát, ami két helyszínen ment végbe, hogy végül 17 óra körül a klub székházában szignózza a szerzõdését. Ricard Pruna, a vizsgálatokat végzõ orvos szerint Songnak kivételes izomzata van.

Alex Song immáron a Barça labdarúgója, miután hétfõ délután aláírta az öt évre szóló szerzõdését a katalán egyesülettel. Amint arról már korábban beszámoltunk, az Arsenaltól érkezõ középpályás kivásárlási árát 80 millió euróban rögzítették a felek.  

Song hétfõ, azaz ma délelõtt tûnt fel a Camp Nout övezõ irodasor elõtt az új igazolások számára már hagyománnyá váló fotó erejéig a klubcímer elõtt. Ezután a kameruninak orvosi vizsgálatokon kellett átesnie; elõbb a Hospital de Barcelonában, majd a Ciutat Esportivában végezték el rajta az orvosok a szükséges teszteket. Miután mindent rendben találtak, Song délután 17 óra körül Sandro Rosell elnök, Josep María Bartomeu alelnök, Andoni Zubizarreta sportigazgató valamint ügynöke, Darren Dean jelenlétében aláírta a szerzõdését rögzítõ dokumentumokat. 

A játékos fizikai állapotáról Ricard Pruna, a vizsgálatokat felügyelõ orvos nyilatkozott, aki elmondta, hogy „Song testzsírszázaléka rendkívül alacsony, az izomzata pedig kivételes. Nem volt izomsérülése nagyjából 17 éves kora óta. Sikerrel teljesítette a teszteket, így már számolhat vele Tito Vilanova vezetõedzõ.”

Ahogy az idei keretet, úgy Alex Songot is ma este mutatja be az egyesület a 47. alkalommal kiírt Gamper Kupa keretében, melyen ezúttal az olasz Sampdoria lesz az ellenfél este 22 órakor. Song kedden 12 órakor sajtótájékoztatót tart, mely során bemutatják a média képviselõinek is.