Puyol 4-6 hétre esett ki

Megnyúlt a hátsó keresztszalagja | Kihagyja a Klasszikust

Az FC Barcelona ugyan megérdemelt és meggyõzõ sikert aratott a Getafe felett szombat este, a gyõzelmet beárnyékolja Carles Puyol sérülése. A katalánok kapitányának a meccs 56. percében egy szerelési kísérlet következtében megnyúlt a hátsó keresztszalagja a bal térdében, és az elsõ diagnózis alapján 4-6 hétig nem számíthat rá Tito Vilanova vezetõedzõ. Puyolnak az utóbbi idõben nincs szerencséje a sérülésekkel, hiszen éppen most tért vissza a Pamplonában elszenvedett járomcsonttörése után. 

A Barça 4-1-re nyert a Getafe otthonában Adriano, Villa valamint Messi két góljával, így négy forduló után hibátlan mérleggel rendelkezik a Ligában. A gyõzelemnek azonban óriási áldozata is volt, hiszen Carles Puyolt az 56. percben le kellett cserélni, miután egy szerelési kísérletet követõen megnyúlt a hátsó keresztszalagja a bal térdében. 

Puyol az ápolása után ugyan még visszatért a pályára, ám a játékot végül nem tudta folytatni, hanem az öltözõbe sietett, ahol az együttes orvosai megvizsgálták, és az elsõ, gyors diagnózis alapján a kapitány 4-6 hétre dõlt ki. A vasárnapi nap folyamán tüzetesebb vizsgálatok alá vetik majd Puyolt, hogy biztosak legyenek a felállított diagnózis helyességében.

Amennyiben azonban az elsõ vizsgálat eredményei igaznak bizonyulnak, úgy Puyol kihagyni kényszerül majd az október 7-én rendezendõ, Real Madrid elleni hazai Klasszikust.