Idén gyenge pont a védekezés

Kilenc meccs óta mindig kaptak gólt | Csak 11-szer nem zörgött a háló

Az FC Barcelona együttese idén is minden trófeára nagy eséllyel pályázik a mutatott játéka, a kulcsjátékosok formája és a csapategység láttán, ám Tito Vilanova gárdájának van egy gyenge pontja, mely miatt bukhat egy-egy trófeát, ha majd az apró részletek fognak dönteni a sorsdöntõ pillanatokban. Ez a gyenge pont a védekezés, hiszen a katalánok az elmúlt kilenc mérkõzésük mindegyikén kaptak gólt, azaz január 10. óta nem volt olyan meccs, melyen érintetlen maradt volna Valdés vagy Pinto hálója. 

Ráadásul január 10. elõtt is csupán 11 alkalommal nem sikerült az ellenfeleknek gólt szerezniük a Barcelona ellen, ami aggasztó. Tisztában van ezzel a szakmai stáb, és maguk a játékosok is, ám kijavítani egyelõre nem sikerült a hibákat. Márpedig muszáj lesz, ha az együttes nem akar elvérezni akkor, amikor a címekrõl döntõ mérkõzések következnek. 

A szezon elején rengeteg sérültje volt Tito Vilanovának a védelemben, és az elsõ hónapokban alig akadt olyan belsõ védõpáros, amely két összecsapáson is egymás mellett lett volna, így érthetõ volt a több bekapott gól. Piqué és Puyol felépülésével aztán megoldódtak a problémák, a csapat hátsó alakzata sokkal szilárdabb lett, ugyanakkor úgy néz ki, a probléma gyökerét nem sikerült feltárni, hiszen újra jelentkeznek a gondok. 

Az elmúlt kilenc találkozója mindegyikén kapott ugyanis gólt a Barça. Kezdõdött a Málaga elleni bajnokival (1-3), folytatódott a kupameccsel (2-2), majd sorrendben érkezett a Real Sociedad (3-2), a Málaga (2-4), az Osasuna (5-1), a Real Madrid (1-1), a Valencia (1-1), a Getafe (6-1) és tegnap a Granada (1-2) elleni összecsapás.

Pánikra nincsen ok, de össze kell szednie a védekezését a Barçának, mert a legmagasabban jegyzett csapatok ellen kevés lesz a sok lõtt gól.