Szenvedtek, de fordítottak: 1-2

Megérdemeltnek mondható gyõzelem | Messi már 301 gólos a Barçában

Az FC Barcelona szombat este a Liga 24. fordulójában 2-1-es gyõzelmet aratott a Granada otthonában, aminek köszönhetõen minimum megtartja a forduló elõtti elõnyét a közvetlen üldözõivel, azaz az Atlético Madriddal és a Real Madriddal szemben. A találkozón a vezetést a Granada szerezte meg Ighalo révén, ám a katalánok a második játékrészben Leo Messi duplájával megfordították a meccset, és nagy csatában hozták el mindhárom pontot a Nuevo Los Cármenes stadionból. 

Nem kezdett rosszul Andalúziában a Barcelona, annak ellenére, hogy több alapember is hiányzott az együttesbõl. Az általános kezdõk közül Puyol, Alba, Iniesta és Xavi sem volt a csapatban, így Leo Messi talán a szokásosnál is jobban visszalépett, hogy irányítsa a csapatot, aminek jó néhány helyzet lett az eredménye.

Más kérdés, hogy a lehetõségek kihasználása finoman fogalmazva sem volt az igazi, különösen Alexis Sánchez bánt bõkezûen ismét a helyzetekkel. A Barça irányított, jóval több veszélyt teremtett Toño kapuja elõtt, mint fordítva, azonban a vezetést mégis a hazaiak szerezték meg a 26. percben.

A jobb oldalon végig veszélyes ellentámadásokat produkáló Granada akciója ezúttal is akadálytalanul jutott elõre, Aranda beadása Nolitóhoz jutott el a hosszú oldalon, a középre adást pedig Igalho helyezte közelrõl a hálóba – erõsen lesgyanús helyzetbõl.

A gól után is serényen próbálkozott a Barcelona, ám a pontos befejezések továbbra is hiányoztak, Messi is hibázott nagy gólhelyzetben. Az elsõ félidõben gólt már nem sikerült lõni, de Adrianót ellenben újfent le kellett cserélni sérülés miatt – a helyére Alba állt a 37. percben.  

A második félidõ elején viszont gyorsan sikerült egyenlíteni, és egyértelmûen veszélyesebbé vált a Barcelona. Az 50. percben Fábregas lõtt 20 méterrõl, a labdája kijött Toñóról, és az érkezõ Messi közelrõl a félig üres kapuba lõtt. 1-1!

Nem sokkal késõbb a vezetést is megszerezte volna a vendég együttes Fábregas és Messi befejezésébõl, de az asszisztens nagyon elnézett egy lesállást, így maradt az 1-1. Nem sokkal késõbb Alexis Sánchez kihagyott egy újabb helyzetet, ezt követõen fogyott el Jordi Roura türelme, és lépett pályára helyette Tello.

A 66. percben csak a kapufa mentette meg a Granadát, Pedro átlövése csak néhány centi híján nem a kapuban kötött ki. Az utolsó 20 percre Andrés Iniesta is beugrott segíteni, hátha az õ segítségével sikerül megszerezni a gyõzelmet, de ebben a pillanatban Leo Messi oda is állt egy szabadrúgáshoz, és be is talált a jobb alsó sarokba. Toño kapus ugyan hozzáért a labdához, de hárítani nem tudott. A dél-amerikai csillag a két találattal immáron 301 gólos a gránátvörös-kék mezben, amit 366 mérkõzésen ért el. 

A Barça a vezetés birtokában visszavett az iramból, és a Granada is feljebb lépett az egyenlítés reményében, bár túl sok helyzetet eleinte nem tudott kidolgozni. Nem úgy a hajrá perceiben, amikor beszorult a kapuja elé a Barça, és Brahim elõtt adódott egy óriási gólhelyzet – egy szép kényszerítõzést követõen –, ám a támadó csak az oldalhálóba lõtt.

Végül maradt az 1-2, így a Barcelona két idegenbeli pontvesztést követõen ismét nyerni tudott a Camp Noutól távol, legyen ez jó jel a milánói kaland elõtt.

Granada CF – FC Barcelona: 1-2 (1-0)
Granada, Nuevo Los Cármenes
15.000 nézõ
Vezette:
Del Cerro Grande

Granada: Toño; Nyom, Mainz, Íñigo López, Siqueira; Mikel Rico, Recio, Torje (Brahimi, 76′), Nolito (Buonanotte, 74′); Aranda (El-Arabi, 57′) és Ighalo.

Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Mascherano, Adriano (Jordi Alba, 37′); Busquets, Thiago, Cesc; Pedro (Iniesta, 72′), Messi és Alexis (Tello, 60′).

Gólok: 1-0, Ighalo (26′); 1-1, Messi (50′); 1-2, Messi (73′).