„Megpróbáljuk, de ez szinte lehetetlen”

Csalódott játékosok | Elismerik az abszolút bajor dominanciát

Az összes katalán játékos elismerte, hogy kedd este a Bayern München erõben és játéksebességben is túlszárnyalta a Barcelonát. Többen kiemelték, a Liga mihamarabbi lezárása a szezon végsõ szakaszához érve létfontosságú, és noha szinte lehetetlen megfordítani a párharcot, a végsõkig fognak küzdeni a döntõbe jutásért, és elsõsorban a büszkeségükért.

Piqué

„Gyorsabbak és sokkal erõsebbek voltak nálunk. Jobban futballoztak, ezen a kedden egészen fantasztikusan voltak. Össze kell szednünk magunkat, fontos jól teljesítenünk a visszavágón, és a lehetõ leghamarabb meg kell nyernünk a Ligát.”

„Nem hiszem, hogy beszélnünk kellene a játékvezetõrõl. Jobbak voltak, és gratulálnunk kell nekik. Megpróbálnunk nyerni a visszavágón a Camp Nouban.”

Bartra

„Nehéz nap volt a mai. Nem könnyû 4-0-val vereséget szenvedni, de elõre kell nézni, és emelt fõvel befejeznünk azt, amit elkezdtünk. Lõttünk négy gólt a Milannak is, miért ne sikerülhetne megint? Optimistának kell lenni, tartozunk annyival magunknak, hogy jó szájízzel fejezzük be a sorozatot. Folytatnunk kell a harcot.”

Alves

„Megemelem a kalapom a Bayern elõtt, ahogyan játszottak ezen a meccsen, nagyon nehéz volt ellenük. Tanulunk kell a hibáinkból, és még mindig van elõttünk 90 perc a Camp Nouban.”

Messi

„Sokkal jobbak, sokkal erõsebbek voltak. A játék minden elemében felülmúltak bennünket. A fordítás borzasztó nehéz lesz, hiszen a Bayern nagyon erõs csapat, de megpróbáljuk. Fel kell állnunk a padlóról, be kell húznunk a Ligát, hiszen ehhez már nagyon kevés hiányzik, és megpróbáljuk majd megfordítani a párharcot. Ha nem sikerül, elkezdjük a felkészülést a következõ szezonra.”

„Hosszú ideig nem játszottam, de jól éreztem magam a pályán.”

Xavi

„Szomorúak vagyunk. Az eredmény egy kicsit túlzó, de egyértelmûen õk voltak a jobbak. Gratulálok nekik, mert túlszárnyaltak bennünket, és a saját fegyvereikkel gyõztek le minket. Megkíséreljük megfordítani a párharcot, a büszkeségünkért fogunk harcolni, mert mi vagyunk a Barcelona. Megpróbáljuk véghezvinni a csodát, de tudjuk, hogy ez szinte lehetetlen.”