Tito: „A következõ év más lesz”

Tanult a hibákból | Nyerni kellett a Betis ellen | Piquével nincs probléma

Tito Vilanova vezetõedzõ elégedetten nyilatkozott csapata 4-2-es gyõzelmét követõen vasárnap este, és hangsúlyozta, hogy fontos volt a siker az elõny és a nyugalom megtartása érdekében. Vilanova elárulta, hogy mivel Messi alig edzett az elmúlt egy hónapban, 90 percet még nem bír, valamint tisztázta a hipotetikus Piqué-konfliktust, és elmondta, hogy amit mondott, azt nevetve mondta, nincs probléma a hátvéddel. Tito önkritikus volt, és hozzátette: a következõ évben másként fog cselekedni néhány esetben. 

„Ha nem így kezeltük volna Leo sérülését, a Betis ellen nem játszhatott volna. Még nincs abban a fizikai állapotban, hogy 90 percre számolhassak vele, hiszen az elmúlt egy hónapban alig végzett teljes értékû edzésmunkát. Ha erõltetjük a játékát, és több percet adunk neki akár a Bayern, akár a Betis ellen, az nagyon kockázatos lett volna.”

Nyugalomra volt szükség

„A teljesítményünk állandóságát tökéletesen tükrözi a Liga, kiegyensúlyozottak voltunk egész évben, és ez nagyon fontos, mert a Madrid a szezon második felében nagyon sok pontot szerzett. Én csakis arra tudok gondolni, hogy a fõvárosiak behúzzák az összes hátralévõ meccsüket, azaz nekünk minimum két pontot kell szereznünk ahhoz, hogy bajnokok legyünk.”

Értelemszerûen szükségünk volt némi nyugalomra a hétközi pofon után, és ez az összecsapás ezt megadta. A játékosok bíztak saját magukban, ami fõképp akkor vált fontossá, amikor elõnybe került az ellenfél elõbb a mérkõzés elején, majd az elsõ játékrész végén. Az volt a kérdés, hogy elveszítjük-e a fejünket, de végül nyugodtak maradtunk, ami nagyon nagy pozitívum.”

Nincs Piqué-ügy

„Az ominózus mondatot nevetve mondtam. Bízom magamban, ha valamit akarok mondani, elmondom a játékosaimnak, nincs szükségem az újságírókra, hogy közvetítsenek. Piqué személyét illetõen a kezdetektõl fogva nincs semmi kétségem.”

Tello sokat fejlõdött

„Idén nagyon sokszor léphetett pályára, és ez meg is látszik rajta, mert rengeteg területen fejlõdött. Támadásban nagyon gyors, és kiváló lövõerõvel rendelkezik, de a védekezés terén is elõrébb lépett. Nem tudom, hogy több lehetõséget érdemelt-e volna. Talán igen, de figyelembe véve azt, hogy Villa és Alexis azok, akiket ki kellett volna szorítania, úgy gondolom, kellõ mennyiségû játékpercet kapott.”

Kontrollvizsgálat

„Hétfõn elutazom ismét New Yorkba, és csütörtökön érkezem vissza Barcelonába. Nem komplikációról, hanem egy kontrollvizsgálatról van szó. A gyógyulás összes szakaszát felügyelni kell, fontos, hogy az orvosok folyamatosan informálódjanak az állapotomról.”

A szezonról röviden

„Mindig fejlõdnöd kell és önkritikusnak kell maradnod. Nehéz esztendõ volt a sok sérülés miatt, valamint a csapat két hónapig nélkülözte a vezetõedzõjét és ez nem könnyû helyzet. A következõ esztendõben néhány dolgot másképp csinálok majd, de ez csak természetes, hiszen ez volt az elsõ évem vezetõedzõként.”