A Santos beadta a derekát 28 millióért

Elfogadva a Madrid és a Barça ajánlata is | Neymar még nem döntött

Az FC Barcelona és a Real Madrid ajánlatát is elfogadta a Santos a brazil Neymar játékjogáért, ám maga a labdarúgó még nem döntötte el, hogy melyik klubba szeretne igazolni. Egybehangzó lapértesülések szerint a Barça végleges ajánlata 28 millió euró plusz két barátságos mérkõzés volt, míg a Real Madrid ugyan ezzel szemben több pénzt – 35 millió eurót – ajánlott, ám mindkettõt elfogadta a brazil egyesület. Az egyezség után Neymar elmondta, hogy még nem döntött. 

A barcelonai lapok már kész tényként állítják, hogy Neymar az FC Barcelona labdarúgója, miután a Santos a katalánok ajánlatát is elfogadta a Real Madridé mellett, ám mindez valószínûleg még nem fedi a teljes igazságot. Az egyezség után, mely 28 millió eurót plusz két barátságos mérkõzést tartalmaz a Santos és a Barça között, a játékos és édesapja a brazil klub irodái elõtt nyilatkoztak, ahol Neymar elmondta, hogy „ez a legboldogabb nap az életemben, teljesen átgondolt döntést akarok hozni a két ajánlatot megvizsgálva. Öt perc, fél nap vagy három nap, nem tudom még, mikor döntök. Most hazamegyek, és megbeszélem a családommal, mi lenne a számomra a legjobb”

A fõbb katalán lapok a játékos korábbi nyilatkozatai révén már biztosra veszik, hogy Neymar gránátvörös-kékben fog kikötni, ám ez egyelõre nem hivatalos, másrészt a támadó nyilatkozata sem azt tanúsítja, hogy ez egészen biztosan be fog következni. A Barça a helyi értesülések szerint a klubnak az 55 százaléknyi játékjogért 28 milliót, a játékosnak 7 milliót, míg a Madrid 35 és 11 millió eurót ajánlott. 

„Nem hozhatunk meg egy ilyen döntést gyorsan és ekkora felhajtásban. Hazamegyünk, és meglátjuk, mit akar Neymar” – zárta le a rövidebb nyilatkozatát Neymar édesapja a Santos klubirodái elõtt.