Neymar: „A szívem a Barçáé”

Bemutatták a Camp Nouban, majd sajtótájékoztatót adott

Az FC Barcelona új szerzeménye, Neymar da Silva a hétfõi napon aláírta a szerzõdését a katalán egyesülettel, bemutatkozott a közönségnek a Camp Nouban, majd sajtótájékoztatót adott, ahol rendkívül szerényen és szimpatikusan nyilatkozott. Neymar elárulta, hogy a szíve a Barçáé, és ezért esett a döntése a katalán együttesre, valamint hangsúlyozta, hogy akár a kapuban is hajlandó játszani, ha Vilanova vezetõedzõ azt akarja. A dél-amerikai csillag azt mondta, segíteni szeretne Messinek, hogy az argentin továbbra is a legjobb lehessen. 

„Azt akarom, hogy a nevem ott legyen majd az FC Barcelona történelemkönyvében. A Madrid egy óriási klub, de a szívem a gyerekkorom óta a Barçáé, mindig is az volt az álmom, ami végül most bekövetkezett.”

„A Madrid és a Barça egyaránt óriási hagyománnyal rendelkezõ egyesületek, így rendkívül örülök, hogy mindkettõ meg akart szerezni, ám a szívem a Barçáé. A döntést a családommal közösen hoztam meg. Édesapám mindig így nevelt, arra tanított, hogy ne a pénz motiváljon. Az volt a fõ tanácsa, hogy mindig a szíveddel dönts és oda menj, ahova a szíved szeretne. Ez a döntés annak a függvénye volt, hogy augusztustól együtt játszhatok majd Messivel, Iniestával, Xavival és a többiekkel. Ráadásul Alves is nagyon jó dolgokat mondott a klubról.”

A bemutatása a Camp Nouban

„Nagyon megható volt, hogy ennyien kijöttek engem megnézni, s hogy ennyien skandálták a nevemet. Nagyon nehéz volt megállnom, hogy ne üvöltsek örömömben. Errõl álmodoztam gyerekkorom óta.”

Beszélt már Vilanovával

„Igen, már váltottunk pár szót, ám nem a jövõbeli posztomról vagy szerepemrõl, hanem arról, hogyan érzem magam. Nagyon rövid beszélgetés volt.”

Óhaj a mezszámát illetõen?

„Nem igazán érdekel. Még nincs egyébként eldöntve.”

A beilleszkedésrõl

„Egészen biztosan nehéz lesz, de abban is biztos vagyok, hogy gyorsan fog menni. Nem hiszem, hogy különösen nehéz lesz távol a családomtól élni. Ezt a klubot kiskorom óta imádom és csodálom azon brazil és nem brazil játékosok miatt, akik naggyá tették. Hála Istennek, most itt lehetek én is. Az elsõ emlékem a Barçáról Ronaldinho.”

Messivel fog játszani

„A világ legjobb játékosával nagyon könnyû lesz együtt futballozni. Azért jöttem, hogy segítsek neki, hogy továbbra is a legjobb lehessen. Mindig is azon leszek, hogy örömet okozzunk azoknak, akik imádják a labdarúgást. Én a sportot – csapattól függetlenül – szeretem. Nem beszéltem még Messivel, de remélem hamarosan találkozunk és üdvözölhetjük egymást.”

A szerepe a Barçában

„Mint mondtam, még fogalmam sincs, hol játszhatok majd, de nem is én fogom eldönteni. Ha a kapuban kell majd teljesítenem, ahol Zubizarretának, akkor ott próbálom meg a lehetõ legjobb teljesítményt nyújtani.”

A végsõ ára: 57 millió euró

„Nem hiszem, hogy érek ennyit, de köszönöm a Barçának, hogy ezt az összeget kifizetve valóra váltotta az álmomat.”