„Neymarért 57 millió eurót fizetünk”

Bartomeu részletezte a transzfer pénzügyi oldalát | Hosszú tárgyalások

Az FC Barcelona új szerzeménye, Neymar da Silva mellett az egyesület vezetõi is megszólaltak, mikor a brazilt bemutatták a médiának az este folyamán. Josep María Bartomeu alelnök és Andoni Zubizarreta sportigazgató képviselték az egyesületet, és számos fontos részletet elárultak a Neymar-transzferrõl. Bartomeu elmondta, hogy az átigazolás összértéke 57 millió euró, amibõl 10 millió eurót már kifizettek, a hátralévõ részt pedig három év alatt kell teljesítenie a klubnak.

„Egyetlen egy eurót sem sajnálunk Neymar megszerzéséért. A tárgyalások már 2011-ben megkezdõdtek, a transzfer végsõ értéke 57 millió euró, a játékos kivásárlási árát pedig 190 millió euróban határoztuk meg. Az átigazolást közvetítõk nélkül hajtottuk végre, közvetlenül bevonva a négy felet.”

„Az ügylet része további két barátságos mérkõzés a Santosszal – egy Brazíliában, egy a Camp Nouban. Habár még nem eldöntött tény, de nagy esély mutatkozik arra, hogy a barcelonai összecsapás az augusztus 2-án rendezendõ Gamper Kupa keretében lesz. Az FC Barcelona szívesen elmondaná a transzfer részleteit, hogy melyik félnek pontosan mennyit fizettünk, ám az üzletfeleink kezdeményezésére ezt nem tehetjük meg az egyezség miatt.”

„Sokáig úgy tûnt, hogy a végsõ összeg, amiért meg tudjuk szerezni Neymar játékjogát, 40 millió euró lesz, de az utolsó pillanatban jelentkezõ érdeklõdök miatt ez az összeg végül 57 millió euróra emelkedett. Szerencsére Neymar mindig is hangsúlyozta, hogy csakis a Barçába szeretne igazolni, ezért nem lett jóval magasabb a transzfer végleges értéke.”

„Mint már elmondtam, nincs közvetítõi vagy ügynöki díj, az átigazolás végsõ értéke 57 millió euró, amit különbözõ arányban fizetünk ki a feleknek. Az összegbõl 10 millió eurót már teljesítettünk, a hátralévõ részt három év alatt kell kifizetnünk.”

A bizonyos érdeklõdõk

„Az egyik a Real Madrid volt, ám más klubok is erõteljes érdeklõdést mutattak iránta. Ha Florentino Pérez azt mondja, hogy a Madridnak 150 millió euróba került volna Neymar megszerzése, akkor ez minden bizonnyal így is van, õ tudja.”

2018-ig írt alá

„Sosem áruljuk el, mennyit keresnek a játékosaink, ez a klubra és a labdarúgókra tartozik. Neymar tudja, reméljük, teljesen elégedett vele. A személyéhez kapcsolódó marketing- és egyéb jogok õt illetik.”