Ünneplés gálázva: 8-0

Neymar bemutatkozott a Camp Nouban | Több kiváló teljesítmény

Az FC Barcelona pazarul mutatkozott be az új idényben a saját szurkolói elõtt az alapító tiszteletére 48. ízben kiírt Gamper Kupa alkalmával. A Barça 8-0 arányban is megérdemelten gyõzte le a brazil Santost, melynek esélye sem volt a meccs egyetlen egy percében sem. A hazai együttes közül többen nyújtottak kiváló teljesítményt, de elmondható, hogy az egész csapat felszabadultan játszott.

A kezdõcsapatban még nem kapott helyet a hazai bemutatkozásra váró Neymar, így az elsõ játékrészben a brazil helyett még Pedro rohamozhatta a Santos kapuját. A spanyol támadó sikerrel is tette mindezt, Alexisen és Messin kívül õ is betalált a dél-amerikai együttes hálójába. A vendégek nem igazán találták a labdát, a hazai labdarúgók nagy kedvvel és frissen mozogtak, ez a párosítás pedig rengeteg helyzetben mutatkozott meg.

A fenti három találaton kívül Léo, a vendégek védõje egy öngólt is összehozott, így a szünetre 4-0-s katalán elõnnyel vonulhattak a felek. ’Tata’ Martino már a szünetben is cserélt, beállt többek között Cesc Fábregas és a Camp Nouban debütáló Neymar is, akik még jobban felpezsdítették az amúgy is energikus hazai támadószekciót. Fábregas duplázott, Neymar gólpasszt adott, ráadásul a B kerettõl felhozott fiatal csatár, Dongou is betalált, miután a találkozó legvégén Cesc középre adását juttatta az üres kapuba pár méterrõl. Az elmúlt idényben is gólerõs szélsõ, Adriano is lõtt még egyet, miután egy befelé meghúzott csel után a megpattanó lövése a kapuban kötött ki.

A Barça tehát a második játékrészre is ugyanolyan kedvvel futott ki, mint az elsõre, a fiatalok is beálltak, Neymar debütált, ráadásul külön öröm lehetett látni azt, hogy Alexis Sánchez a tavalyi önmagánál sokkal magabiztosabban és jobban futballozott. Paradox módon az alapító tiszteletére kiírt találkozó egyben egy megemlékezés is volt a nemrég elhunyt legendás kapus, Antoni Ramallets elõtt. A meccset egy perces néma gyászszünet elõzte meg, Valdés és Pinto pedig Ramallets nevét viselõ mezben léptek pályára. 

Ez csak egy edzõmeccs volt, ugyanolyan, mint a Bayern München elleni, azaz semmiféle komolyabb következtetést nem szabad levonni belõle. Felkészülési mérkõzésnek azonban kifejezetten látványos volt.

FC Barcelona – Santos: 8-0 ( 4-0 )
Barcelona, Camp Nou
81.251 nézõ

Vezette: Xavier Estrada Fernández

FCB: Víctor Valdés (Pinto, 46′); Dani Alves (Montoya, 46′), Piqué (Bartra, 46′), Mascherano (Bagnack, 77′), Alba (Adriano, 46′); Sergio Busquets (Song, 46′), Xavi (Sergi Roberto, 46′), Iniesta (Cesc, 46′); Pedro (Neymar, 46′), Messi (Dongou, 61′), Alexis (Dani Nieto, 72′).

Santos: Aranha (Vladimir, 46′); Rafael Galhardo (Cicinho, 46′), Edu Dracena, Durval (Gustavo Henrique, 46′), Leo (Mena, 46′); Arouca (Alan Santos, 61′), Cícero (Víctor Andrade, 77′), Leandrinho (Leo Cittadini, 46′), Montillo (Gabriel, 77′); Thiago Ribeiro (William Jose, 35′) (Pedro Castro, 77′), Neilton (Giva, 46′).

Gólok: 1-0, Messi (7′); 2-0, Leo (12′ – öngól); 3-0, Alexis (21′); 4-0, Pedro (28′); 5-0, Cesc (53′); 6-0, Cesc (67′); 7-0, Adriano (74′); 8-0, Dongou (83′).