‘Força Tito’ a Klasszikus elõtt

Tito Vilanova a helyszínen nézte meg a meccset | Fantasztikus élõkép

Az FC Barcelona a szombat kora este megrendezett, végül 2-1-es sikerrel végzõdõ, Real Madriddal szembeni összecsapás elõtt a Camp Nou stadion lelátóján hatalmas, ‘Força Tito’ felirattal igyekezett erõt adni korábbi trénerének, a nyáron a betegsége miatt leköszönni kényszerülõ Tito Vilanovának. A katalán edzõ a média értesülései szerint a helyszínen, egy privát páholyból tekintette meg a Klasszikust. 

A mérkõzések elõtt mindig felhangzik az egyesület himnusza, amit a szurkolók többsége énekel, amíg a játékosok kiérnek a gyepszõnyegre. A mostani Klasszikus elõtt azonban még egy plusz érzelmi töltetet kapott ez az éneklés, mivel a stadion lelátóján a ‘Força Tito’, azaz ‘Gyerünk Tito’ felirat volt olvasható. 

A katalán klub ilyen módon igyekezett erõt adni korábbi trénerének, a nyáron egészségügyi okok miatt távozni kényszerülõ Tito Vilanovának. A tavaly az együttessel bajnoki címet szerzõ edzõ a katalán média értesülései szerint a helyszínen, egy privát helyiségbõl tekintette meg a meccset, amin végül Neymar és Alexis Sánchez góljával a Barça diadalmaskodott.