„Volt már jobb meccse Neymarnak”

Martino tudja, hogy sokat kell még fejlõdniük | Nem dõlt el semmi sem

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Gerardo ’Tata’ Martino elégedett csapata 2-1-es, Real Madrid felett aratott gyõzelmével, ám elismerte, hogy a második félidõ elején nem nyújtottak jó teljesítményt, így további fejlõdésre készteti csapatát. Martino szerint Neymar játszott már jobban is, kiemelte Valdés és a védelem teljesítményét, de dicsérte Iniestát és Messit is. Az argentin tréner nem akart Undiano Mallenco játékvezetõrõl beszélni.

„Nyerni akartam, nem megerõsödni egy gyõzelemmel. Az elsõ játékrészben úgy játszottunk, ahogy egy Barcelonának kell, a második félidõben viszont nem, és ezért próbáltam változtatni. A második félidõ elsõ 20 percében láttam, hogy nagyon behúzódtunk, és átadtuk a kezdeményezést a Madridnak. Cseréltünk, hogy változtassunk ezen, s hogy visszaszerezzük a meccs irányítását. Az ellentámadásink ellenben mindvégig rendben voltak.”

„Cesc szerepeltetésével azt akartuk, hogy legyen valaki a vonalak között, aki Messivel tudja váltani a pozíciókat. Miután láttuk, hogyan áll fel a Madrid, úgy gondoltuk, hogy Messi és Neymar a szélen egy az egy ellen hasznosabbak lehetnek.”

„Azért döntöttünk Mascherano mellett, hogy Alvest biztosítsa, illetve hogy tudjuk tartani Cristano Ronaldo sebességét.”

A játékvezetõ ténykedésérõl

„Eddig sem tettem, és most sem fogok véleményt formálni. Úgy meg pláne nem mondok semmit sem, ha az ellenfél edzõje már kommentálta ezt a témát.”

Iniesta helyett Song

„A védekezésünket akartam megerõsíteni. Tudom, hogy Song nem 10-es, és nem is én fogok belõle azt faragni. Úgy gondoltam, hogy a csapatnak szüksége van rá a hátralévõ percekben, és ha ilyen elõfordul majd a szezon során ismét, akkor megint fogom húzni ezt a cserét.”

Messi és Iniesta

„Mindkettejük teljesítménye kéz a kézben jár a csapat kollektív teljesítményével. Jól játszottunk, aztán rosszabbul ,s ez egyéni szintre lebontva is igaz volt. A védelmi vonalat és Valdést kivéve azonban nem fogok egyénileg értékelni. Messi ott játszott, ahol több lehetõsége volt, nagyon sokat dolgozott, és jelentõs mértékben hozzájárult a sikerhez. Ha az olyan nagy labdarúgók, mint õk, ilyen erõfeszítésekre képesek, az nagyon jól jön nekünk.”

Neymar góllal debütált a Clásicon

„Nagyszerû összecsapáson van túl, de már volt ennél jobb meccse is. A Klasszikuson lõtt gólja miatt a mostani teljesítményének nagyobb jelentõséget tulajdonítanak, de mondom, játszott õ már jobban is.”

Alexis álomgólt lõtt

„Az ilyen kaliberû játékosok önmaguk miatt csillognak, nem miattam. Az õ teljesítménye nem az én érdemem. Már az elmúlt szezon végétõl kezdve jól játszik, ha pedig az emberek végre elismerik, az nagyon jól fog esni neki. Alexis rendelkezik egy egészségesen magas önbecsüléssel, és készen áll bármire. Glasgowban a Celtic ellen csereként beszállva volt döntõ tényezõ, csakúgy, mint most.”

Hat pontos elõny

„Pszichológiailag számít, sokkal inkább, mint matematikailag. A Liga 60%-a még hátravan, a két madridi gárda nagyon közel van hozzánk. Bármikor le tudják dolgozni ezt a hátrányt.”

Pazar kezdet a Barça élén

„Amikor az ember egy ilyen együttest irányíthat, tudja, hogy mindig nem nyerhet ugyan, de azzal is tisztában van, hogy ezek a játékosok képesek bármire. A csapatra gyakorolt hatásom továbbra is minimális. Még mindig ott tartunk, hogy jobban meg kell ismernem a játékosokat, és még pontosabban kell elemeznem az ellenfeleinket. Még sok minden nincs a helyén. Nem én játszom. Elégedett vagyok, de tudom, hogy még csak most jön a java. Ha ez egy trófea lenne, én ünnepelnék a legjobban, de csak egy meccs volt, ahol nyertünk.”