Xavi: „Változnak, de megérdemelten nyertünk”

Alves: „Ramos megúszott egy kiállítást” | Busq’: „Mindig ezt csinálják”

Az FC Barcelona labdarúgói a Camp Nou stadion mix zónájában értelemszerûen elégedetten és boldogan nyilatkoztak a Real Madrid 2-1-es legyõzése után. Busquets, Alves és Fábregas reagáltak a madridiak azon véleményére, mely szerint a játékvezetõ döntõen befolyásolta a mérkõzést, amikor nem ítélt büntetõt Cristiano Ronaldo buktatásánál. Xavi úgy véli, a Madrid változik, már futballozni akar, de így is megérdemelt a katalán siker.

Busquets:

„A gyõzelmünkhöz semmi köze nincsen a játékvezetõnek. Minden egyes alkalommal, amikor veszítenek, a legkönnyebb kifogás a játékvezetõ. Nem panaszkodhatnak a játékvezetésre, pláne nem idén. A játékvezetõ tévedhetett az egyik illetve a másik oldalra, de semmiképpen sem befolyásolta az eredményt.”

Xavi:

„A büntetõ? Nem láttam, meg kell néznem az ismétlést, de persze számunkra jobb, hogy nem fújta be a játékvezetõ.”

„A Madrid játszani akart, és jól is játszott, az elmúlt évekhez képest ebben változtak. Ennek ellenére úgy érzem, hogy megérdemelt a gyõzelmünk.”

„Nagyon örülök Alexis góljának. A csapaton belül pontosan tudjuk, mennyire fontos láncszem õ. Sajnálatos, hogy kívülrõl ezt nem látják.”

„Megerõsíti a pozíciónkat a Ligában ez a gyõzelem, hisz egyik legfõbb riválisunk hat pontra került tõlünk. Ezen az úton kell folytatnunk.”

Fábregas:

„Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel és a játékkal is, megérdemelt a gyõzelmünk.”

„Jobbak és stabilabbak voltunk a 90 perc során. Pepe buktatott a tizenhatoson belül, tiszta tizenegyes volt, de legyen, most õk szenvedtek vereséget, és ezért keresik a kifogásokat. Mi nyertünk, így nem kell sokat beszélnünk. A gyõzelem és a vereség különbözõ szempontokkal ruházzák fel a csapatokat, ezért a vélemények eltérhetnek egymástól.”

Alves:

„A játékvezetõ befolyásolta a végeredményt? Nem hiszem, hogy Ramos a legmegfelelõbb személy, aki errõl beszélhetne, mivel õ például megúszott egy kiállítást.”

„Nagyon jól futballoztunk, lélektanilag nagyon sokat jelent az õsi riválisunk feletti siker. Ennél azonban nem több, csakis három pont.”

„Minél több pontot gyûjtesz, és minél távolabb kerülnek az üldözõid tõled, annál jobb. Tisztában voltunk vele, hogy nem csak nyújthatjuk a különbséget a Madriddal szemben, de lélektanilag adhatunk egy ütést a legfõbb riválisunknak. Nagyon örülünk, hogy nyertünk, mert a Madrid egy brutálisan erõs ellenfél.”