Kitart a Clásico lendülete: 0-3

Sima gyõzelem Vigóban | Alexis ismét betalált, Cesc volt az MVP

A Clásicón elért értékes gyõzelem után Vigóban sem lassított a Barcelona, és simán, 3-0-ra gyõzött a Celta ellen a Liga 11. fordulójában. A katalán csapat a meccs nagy részében uralta a játékot, már a 9. perctõl vezetett, és ugyan voltak jó pillanatai a galíciai együttesnek, Victor Valdés tartotta a jó formáját. A gólokat Alexis és Fábregas révén érte el a gránátvörös-kék tizenegy, utóbbi mindhárom találatban oroszlánrészt vállalt. A siker azt jelenti, hogy a Barça biztosan megtartja a vezetõ helyét a bajnokságban a fordulót követõen is.

Látványos, eseménydús elsõ félidõt játszott egymással a Celta és a Barcelona, mindkét kapu elõtt bõven akadtak lehetõségek, és egyik csapat sem elsõsorban a védekezésére koncentrált. Azt persze várni is lehetett a Luis Enrique vezette Celtától, hogy a jelentõs minõségbeli differencia ellenére támadólag fog fellépni.

Az már a hazaiak szerencsétlensége, hogy a Barça nagyon hamar, már a 9. percben megszerezte a vezetést: Fábregas szerzett labdát a hazai tizenhatos elõterében, a lövése gólhelyzetben még kijött a kapusról, de az érkezõ Alexis közelrõl bevette Yoel kapuját.

Nem sokkal a gólt követõen Alexis közeli fejesét kellett hárítania a portásnak, nehogy hamar 0-2 álljon az eredményjelzõn, és a Barcelona a késõbbiekben is folyamatosan kidolgozott lehetõségeket.

A Celta inkább a félidõ második felében jutott el helyzetekig, akkor viszont alaposan megmozgatta Valdést, aki ezúttal is egészen kiváló formában védett. A hazaiak részérõl Rafinha, Charles vagy Alex López jártak közel az egyenlítéshez, de Valdés nyerte a „párharcokat”.

A második félidõt is sikerült a lehetõ legjobban, góllal kezdenie a Barcelonának, Fábregasnak köszönhetõen már a 48. percben sikerült megduplázni az elõnyt. A középpályás óriási, 20 méteres lövése kijött a felsõ kapufáról, egyenesen Yoel kapus hátára, ahonnan már a hálóba jutott a labda. Szerencsés, ugyanakkor megérdemelt találat, 0-2!

Ez a gól döntõnek bizonyult, mert hat perccel késõbb már háromgólos volt a különbség. Fábregas ezúttal lendületbõl érkezett a hosszú saroknál, Messitõl kapott labdát, és el tudott lõni a kapus mellett.

A Celta még ekkor sem adta föl, Nolito révén kapufája is volt a hazai csapatnak, és minden esetben, ha tudott, megpróbált gólhelyzetet kidolgozni, az már más kérdés, hogy hol a szerencse, hol a katalán védelem, hol Valdés az útjukat állta.

Persze egészen könnyen további gólokat lõhetett volna a Barcelona is, ha Lionel Messinek egy kicsit több szerencséje van, vagy ha önzetlenebb egyes szituációkban. 3-0 után már elsõsorban az argentin állt közel a gólhoz, de miután valami mindig közbeszólt, végül az eredmény már nem változott.

Ezzel a sikerrel a Barcelona 31 pontos a Ligában, és 11 forduló után 10 sikerrel valamint 1 döntetlennel vezeti a bajnokságot. Folytatás pénteken az Espanyol elleni városi rangadón a Camp Nouban.

Celta Vigo – FC Barcelona: 0-3 (0-1)
Vigo, Balaídos
25.000 nézõ
Vezette:
Fernández Borbalán

Celta: Yoel, Hugo Mallo, Cabral, Fontás, Aurtenetxe (Toni 56’), Oubiña, Álex López, Rafinha, Augusto (Santi Mina 59’), Nolito (Orellana 69’) és Charles.

FCB: Valdés; Alves, Bartra, Puyol, Adriano (Montoya 31’); Busquets, Song, Cesc (Iniesta 70’); Alexis (Tello 83’), Pedro és Messi.

Gólok: Alexis (9’), Yoel (öngól 49’), Fábregas (54’).