‘Tata’: „Csapatként hibáztunk”

Teljesen megérdemelt a hollandok sikere | Kritikus, de nem pánikol

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Gerardo ‘Tata’ Martino kritikusan nyilatkozott együttese kedd esti 2-1-es veresége után, és teljesen megérdemeltnek tartja az Ajax gyõzelmét. Martino szerint a holland csapat minden aspektusban a Barça fölé nõtt, a katalánok elsõ félidei teljesítményérõl pedig különösen rossz véleménnyel van az argentin vezetõedzõ. ‘Tata’ ezzel együtt sem pánikol az elsõ veresége miatt. 

„Az egyéni párharcokat veszítettük el, és nem azért kaptunk ki, mert nem támadtunk le. A gólunk például pontosan egy hatékony letámadásból született. Nagyon hiányzott azonban a dinamika és az intenzitás a játékunkból, egy Bajnokok Ligája meccs sokkal többet követel tõled, nem lehet csak 45 percen keresztül teljesíteni. Ha ez a kieséses szakaszban történik, rögtön mehetsz is haza.”

Nincs ok pánikra

„Természetesen azt szerettük volna, ha minél késõbb érkezik, de mindannyian tisztában voltunk azzal, hogy valamikor ki fogunk kapni. A vereségen túl azonban az is fontos feladatunk lesz, hogy elemezzük, miért is játszottunk úgy az elsõ 45 percben, ahogy…”

Piqué szavai

„Igen, hiányzott az intenzitás. Az Ajax játékosai sokkal gyorsabbak voltak, sokkal pontosabban passzoltak, a játék minden aspektusában felülmúltak minket. Úgy gondolom, csapatként hibáztunk, és összességében nagyon rossz teljesítményt nyújtottunk. Ha a tét a csoport elsõ helye, az ellenfeled pedig a továbbjutásért küzd, akkor egész egyszerûen nem lehet így futballozni. Voltak lehetõségeink a második játékrészben, de több kell, sokkal több.”

Nem a labdabirtoklás volt a gond

„A találkozó elsõ félidejében nem akkor voltak problémáink, amikor nem volt nálunk a labda, hanem pontosan ellenkezõleg: a labdával nem tudtunk mit kezdeni. Jól támadtunk le, megcsináltuk a szükséges mozgásokat, hogy az Ajaxot levédekezzük, de amikor a holland támadók egy az egy ellen megverik a védõket, a meccs kikerül a tervezett mederbõl. Hiányzott a precizitás és a sok mozgás.”

Puyol a szélen

„Nagyon sokáig volt sérült, a szélen való játszatását kényszer szülte. Amikor a támadások terén több intenzitásra volt szükségünk, úgy döntöttünk, hogy lehozzuk.”

A két félidõ közötti különbség

„Félreértés ne essék, nem játszottunk zseniálisan a második félidõben sem, de hibákra kényszerítettük õket, sokkal többet mozogtunk, és 2-3 tiszta gólhelyzetet alakítottunk ki. Úgy érzem, egy második büntetõt nem ítéltek meg a javunkra, de ez csak az én véleményem. A differencia a két játékrész között egyértelmû volt, hiszen a másodikban mi domináltunk. Amikor azonban az Ajax már megelégedett azzal, hogy 10 emberrel csak védekezik, nem voltunk elég kreatívak.”