Martino: „Inkább nyári bajnok lennék”

Tata elégedett az 50 pontos õsszel | „Jó eredmény a döntetlen”

A Barcelona játékosaihoz hasonlóan Tata Martino vezetõedzõ is jó eredménynek minõsítette a Vicente Calderónban elért gól nélküli döntetlent. Az argentin szakvezetõ elmondta, más is kihagyta volna a helyében Messit és Neymart, valamint, hogy az õszi bajnoki cím helyett inkább nyáron lenne majd elsõ.


A legnagyobb sztárok a padon kezdtek

„Minden edzõ kihagyta volna a helyemben Messit és Neymart. Mindketten a padon kezdtek. Az én feladatom, hogy döntéseket hozzak, a mérkõzés szempontjából pedig ez volt a legjobb. Nem szabad elfelejteni, hogy Messi hatvan napig nem lépett pályára, Neymar pedig gyomorrontás miatt nem edzett a többiekkel. Jól és rosszul is elsülhetett volna, de inkább óvatos voltam.”

Mindig nehéz az Atlético ellen

„Az Atlético ellen mindenkinek nehézségei támadnak, nem lesz sok gólhelyzeted ellenük. Azt hiszem jól reagáltunk, meg akartuk nyerni a meccset, és legfõképpen megakadályozni, hogy a madridiak lekontrázzanak minket. A döntetlen jó eredmény. A liga elsõ két helyezettje játszott egymással, és ötven ponttal fejezték be az õszi mérkõzéseket, ami azt hiszem, nagyon jó összképet mutat.”

„Továbbra is harcban lesznek a bajnoki címért, minden ezt vetíti elõre. Játszottunk velük háromszor, két szuperkupa és egy ligameccset, és mindhárom hasonló volt.”

„Azt hiszem, jól felmértük az ellenfél képességeit. Elõzetesen az volt a terv, hogy minél hamarabb visszaszerezzük tõlük a labdát, és, hogy maximális koncentrációval zárjuk körül a legtechnikásabb Atletico játékosokat. Labda nélkül azonban kevésbé gyorsan mozogtunk.”

„Amikor ilyen kiegyenlített mérkõzést játszunk, meg kell említeni az ellenfél képességeit is. Nagyon komolyan, nagy figyelemmel kellett lejátszanunk.”

Az õszi bajnoki cím nem jelent semmit

„Ne is mondjanak semmit az õszi bajnoki címrõl. Inkább lennék nyári bajnok, de az elsõ kör benyomásai jók. Voltunk fent és lent, két vereség után pedig láthatóan fejlõdtünk. Ötven pont nagyon jó teljesítmény. Jelenleg mi vagyunk a táblázat elején, de a csapat tudja, milyen kemény lesz a szezon második fele.”