‘Tata’: „Ismét kezdõdik a hibák játéka”

A játékvezetõ ide is, oda is tévedett | Nem látta szétesettnek a védelmet

Az FC Barcelona szakvezetõje, Gerardo ’Tata’ Martino pozitívabb hangot ütött meg a mienknél, és úgy véli, inkább a Sevilla jó támadójátéknak, mintsem csapata gyenge védekezésének volt köszönhetõ a 4-5 hazai helyzet a találkozó során. Martino hangsúlyozta, hogy mindig lát fejleszteni valót együttese játékában, de az ellenfelek is a pályán vannak, és kettõzött erõvel küzdenek a Barça ellen. ’Tata’ szerint a játékvezetõ nem volt döntõ tényezõ a gyõztes kilétét illetõen.

„A találkozót a magunk javára fordítottuk, mert kihasználtuk a lehetõségeinket, nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a Sevilla 2-0-ra is vezethetett volna. Az elsõ félidõ második felére már feljavultunk, a második játékrészében pedig teljesen megszereztük a kontrollt a meccs felett.”

Van hova fejlõdni…

„Mindig látok olyan területet, ahol fejlõdhetnénk. A Sevilla ellen pályára lépni nagy kihívás és ösztönzõ erõ, és habár legyõztük õket, még nagyon sok mindenben tökéletesíthetjük a játékunkat. Egy hét után visszaszereztük a listavezetõi pozíciót, ez nyugalmat ad a számunkra. Mostantól ismét kezdõdik a hibák játéka, remélem, hogy nem mi fogunk botlani.”

Védekezésbeli hibák

„Vannak meccsek, amikor mi szerezzük meg a vezetést, majd a riválisok kinyílnak az egyenlítés érdekében, és nagyon sok terület adódik elõttünk. Ezek nem feltétlenül a mi hibáink, az ellenfeleink is pályára lépnek, méghozzá kiváló játékosokkal. A Sevilla például ezúttal négy támadójátékossal próbált nekünk gólt lõni.”

Emery és az andalúzok a játékvezetõt kritizálják

„Láttam egy egyértelmû tizenegyest, amikor Messit buktatták a tizenhatoson belül. Alexis leshelyzetét még nem láttam.”

Busquets a kispadon, Messi posztja lényegtelen

„Busquets csere volt, de ennek nincs jelentõsége. Más játékosokat, mint például Alvest vagy Cescet is kihagytam ezúttal a kezdõcsapatból. Messi posztjáról felesleges elmélkedni, mert bárhol játszik, döntõ szerepe van. Néha csak annyit csinál, hogy magára vonja az ellenfél védõinek figyelmét. Már ezzel is sokat segít a csapatnak.”

Miért kezdtek ilyen rosszul?

„Azt kell megvizsgálni, hogy a hibákat mi követtük el, vagy inkább a Sevilla érdeme a gyengébb kezdésünk. Természetesen sok esetben nekünk kellene élesebbnek lennünk, mert például az elsõ félidõben csak dominálni tudtunk, a kapura is veszélyesek csak a második játékrészben váltunk. A kezdeti percekben talán az hiányzott, hogy felvegyük a Sevilla játékának intenzitását.”