‘Tata’: „A kritikák motiválják a játékosokat”

Elégedett a csapatával | A teljesítmény láttán bármire képesek lehetnek

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Gerardo ’Tata’ Martino a teljesítményt emelte ki, amivel továbbjutottak a Manchester City ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében. Martino szerint ha így képesek futballozni, akkor nincs olyan csapat, akitõl tartaniuk kellene. Az argentin tréner dicsérte Iniestat és Neymart, valamint nem kívánta minõsíteni a játékvezetõ ténykedését.

„A sorsolás után sok mindent mondtak errõl a párharcról. Ennek fényében az, hogy két gyõzelemmel, 4-1-es összesítéssel és mind egyéni, mind csapatszinten kiváló teljesítménnyel jutottunk tovább… szóval így elmondhatom, hogy akárki ellen képesek vagyunk nyerni. A City kiejtése után kijelenthetõ, hogy bárki is legyen az ellenfelünk a negyeddöntõben, készek vagyunk arra, hogy kiejtsük leendõ ellenfelünket.”

„Nem ismerek egyetlen egy vezetõedzõt sem, aki elmondaná nyilvánosan, hogy kit szeretne kapni. Ez az öltözõre tartozik.”

A hétvége utáni feltámadás

„Képesek voltunk arra, hogy a hétvégén nyújtott képet megváltoztassuk. Ezek a labdarúgók már számtalan sikert elértek, nagyon büszkék arra, ahova eljutottak, szóval az, hogy néha kételkednek bennük, gondolkodásra késztetik õket. Ha valamit kellene tanácsolnom azoknak, akik azt akarják, hogy a Barcelonának ne menjen jól a sora, akkor azt mondanám, hogy kritizálják a játékosaimat, mert a kritikák motiválják õket.”

Iniesta és Neymar

„Azt hiszem, Iniesta az elmúlt másfél hónapban a legjobb teljesítményt nyújtotta a csapatban, Neymar pedig óriási áldozatokra volt kész a csapatért azzal, hogy a jobb oldalon tette a dolgát becsülettel. Nagy erõfeszítéseket tett, letámadott, a védekezésnél visszaért Kolarovval, két alkalommal pedig tiszta gólhelyzetbe is került. Azért cseréltem le, mert úgy láttam, hogy nagyon elfáradt.”

Nagy a különbség a szombat és a szerda között

„Ha össze kell hasonlítani a két meccset, elõször is szeretném tisztázni, hogy szombaton nem az intenzitással, hanem magával a játékkal volt problémám. Ezek után azonban ma képesek voltunk arra, hogy megváltoztassuk a rólunk a Valladolid ellen kialakított rossz képet. Ha sikerülne a folyamatosságot megtalálnunk, akkor még jobb helyzetben lennénk a Ligában. A csapatnak volt néhány kisiklása, amik pontokba kerültek, és ezért lehetünk a Ligát illetõen kevésbé nyugodtak.”