Zubi: „Ez a siker a Barçát erõsíti meg”

Dicsérte Neymart és Martinót | Nem érdekli a játékvezetõ

Az FC Barcelona sportigazgatója, Andoni Zubizarreta a 4-3-ra megnyert Klasszikus után közvetlenül nyilatkozott az összecsapásról, melyrõl elmondta, hogy ez a gyõzelem a klubot erõsíti meg, mert a csapat ismét ki mert állni saját magáért, és hû maradt a stílusához. Zubi pozitívan értékelte Neymar teljesítményét, kiemelte Martino vezetõi képességeit, valamint nem akart bõvebben foglalkozni Undiano Mallenco játékvezetõ ítéleteivel.

„Ha itt nyerni akarsz, magadat kell adnod – teljességgel saját magadat, ami esetünkben azt jelenti, hogy minden másnál jobban ragaszkodjunk a stílusunkhoz, azaz a labdával való játékhoz. Mindig is ezt tettük, és sosem voltak kétségeink ezt illetõen. A Madrid nagyon sok problémát okozott nekünk, de mi is tudtunk támadásokat vezetni, 3-3 után pedig a kezünkben volt a mérkõzés.”

„Jól kezdtük az összecsapást, területeket találtunk, és nyitottunk meg magunknak, tartottuk a labdát és megszereztük a vezetést. Ezután annyi történt, hogy a Madrid mindig is problémákat fog okozni neked, így érkeztek Benzema góljai. A Real Madrid és a Barcelona az a két csapat, amely a leginkább megbünteti a hibáidat.”

Neymar

„Felnõtt a Klasszikus színvonalához, kihasználta a gyorsaságát, és az ütemérzékét a kiugratásoknál. Ez a teljesítménye egy újabb lépés a csapatba való teljes beilleszkedése felé.”

Hogyan tovább?

„A hétközi, Celta elleni meccset meg kell nyernünk. Ha azt hisszük, hogy csak fel kell venni a mezeket, bajban leszünk. Ez a mostani siker nem a vezetõedzõt erõsíti meg, hanem az FC Barcelonát. ’Tata’ remekül készítette fel a csapatot a találkozóra, és nagyon jó mentalitással vágott neki a meccsnek. Olyan keretünk van, amellyel nagy a variációs lehetõségünk.”

Három büntetõ, kiállítás

„A labdarúgás a hibák és a jó döntések játéka. A kifogásokat meghagyjuk más kluboknak.”