‘Tata’: „Nem ez a Kupa dönti el a jövõmet”

Nem normális a Barcelona góltalansága | Kemény héten vannak túl

’Tata’ Martino elkeseredett hangnemet ütött meg a Real Madrid elleni, elveszített Király Kupa döntõ utáni sajtótájékoztatóján. Elmondta, hiába kontrollálták a mérkõzést, alapvetõen esélye sem volt igazán a csapatának a gólszerzésre szerda este, ami egyáltalán nem normális. A saját maga jövõjét illetõen aláhúzta, nem ez a kupadöntõ határozza meg, hogy marad-e a jövõben a katalán csapat szakvezetõje.

„Mély fájdalmat érzek a vereség miatt, és természetesen mindenki miatt, aki támogatott bennünket. Kevés módja volt annak, hogy ennél bonyolultabb vereséget szenvedjünk, de nem ez dönti el a jövõmet. Ahogy azt már korábban mondtam, nem változtatja meg a jövõmet a klubnál az, hogy nyerünk vagy veszítünk a kupadöntõben.”

„Az nem normális, hogy ezen a három mérkõzésen ilyen nehezen tud gólt szerezni egy Barcelona. A Barcelona nagyon sajátos módon futballozik. Nincsenek távoli lövések, nincsen egy igazi ’9’-ese, és amikor nincs meg a precizitás ahhoz, hogy a támadó harmad kiemelt zónáiba juttassuk a labdát, akkor nincs lehetõségünk a gólszerzésre.”

Bale, Di María és a kontrák

„Megpróbáltuk feltartóztatni Bale-t és Di Maríát, mindezt különbözõ módokon. A madridi gólok olyan szituációkból születtek, amelyek nagyon is jellemzõek rájuk. Jól támadtak le bennünket, és megfizettünk a két kontrájukért. Bale nagyon erõs és remek befejezõ támadó. Szép gólt szerzett.”

Marc Bartra

„Bartra nagyon jól játszott. Olyasfajta tapasztalatot szerezhetett itt, ami végigkísérheti a jövõben is.”

Hiába volt meg a kontroll

„Nagy csapás ez a vereség a számunkra, nagy elvárásaink voltak a mérkõzéssel kapcsolatban. Mindannyian nyerni akartunk. Talán nem volt meg a megfelelõ mélység a játékunkban, de a kezünkben volt az irányítás. Mikor kontrolláltunk teljes mértékben, akkor vertek meg bennünket a kontráikkal, ez a vereség oka.”

Nehéz hét volt

„Gratulálunk a Madridnak. Nem a legjobb idõket éljük, nem vagyunk boldogok, nagyon nehéz hét volt ez a számunkra minden fronton, de folytatnunk kell a harcot.”

Erõt kell gyûjteni a hátralévõ meccsekre

„Meg kell erõsödnünk a folytatásra, bár ez nem lesz könnyû a Ligában. A végsõkig harcolunk. Nem kérdés, hogy én is rosszul érzem magam. Nem voltunk jók és elveszítettünk egy döntõt.”