Mi történik Messivel?

Asensi szerint valami súlyos dolog van a háttérben

Az FC Barcelona argentin labdarúgója, Leo Messi pályafutása legnehezebb pillanatait éli jelenleg, miután a Barça pocsék szezont zárt, az egyéni teljesítménye pedig bõven elmaradt attól a szinttõl, amit megszokhattunk tõle az elmúlt években. Sokan azzal vádolták, hogy a világbajnokságra koncentrál, sokak szerint új, magasabb fizetést tartalmazó szerzõdést akar, ám Juan Manuel Asensi, a katalán együttes korábbi kapitánya nem hisz ezekben a feltételezésekben. Hogy egy kicsit közelebb kerüljünk az igazsághoz, Pep Guardiola mondatát kell felidéznünk, aki talán a legjobban ismeri az argentin lelkületét.

„Ha Leo nem játszik jól, az azért van, mert van valami a környezetében, ami nem mûködik megfelelõen” – mondta Messirõl még évekkel ezelõtt Pep Guardiola, aki szerint a klubnak mindent meg kell tennie, hogy az argentin jól érezze magát.

Messi idén nem tudott folyamatosan magas színvonalon teljesíteni, és habár hetekkel ezelõtt még gyõzelemre vezette a Barçát a Madrid elleni Klasszikuson, az elmúlt egy hétben gyenge egyéni teljesítményével és kedvetlen játékával õ is hozzájárult ahhoz, hogy a gránátvörös-kékek mindent elveszítsenek napok leforgása alatt.

A klub egyébként próbálta megfogadni Guardiola tanácsát, és Messinek gyakorlatilag minden évben új szerzõdést ajánlott, ám nem vagyok meggyõzõdve arról, hogy Pep elsõsorban a pénzre gondolt, amikor a Messivel való megfelelõ bánásmódról beszélt. Elnézve a jelenlegi elnökség egyéb területeken való sikerességét és hatékonyságát, nem lennék meglepve semmin sem…

Asensi: „Valami súlyos dolog van a háttérben”

„Nagyon meglep, és nagyon aggaszt is egyben (Messi teljesítménye és kedvetlensége – a szerk.). Valaminek történnie kell a háttérben, mert Messi a legfontosabb meccseken mindig színre lépett, és teljesített. Valami történik vele, és az a valami nagyon súlyos dolog, mert Messi hozzáállása az utóbbi mérkõzéseken nem volt megfelelõ. Valami van a háttérben” – így az FC Barcelona korábbi kapitánya, Juan Manuel Asensi, aki 1970 és 1980 között tíz éven keresztül volt meghatározó játékosa a katalán gárdának.

„Nem hiszem, hogy Messi a világbajnokságra koncentrál már, vagy a pénz érdekelné. Azt gondolom, hogy valami történik a színfalak mögött. A világbajnokság még csak két hónap múlva kezdõdik, azt pedig – mint exfutballista – nem gondolom, hogy a szerzõdése miatt teljesítene így” – zárta gondolatait Asensi.

Rengeteg információ jelent meg Messirõl és a klubbal való kapcsolatáról, az ’As’ szerint az elnökség a világbajnokság után eladná, legalábbis gondolkozik ezen a lehetõségen, míg a ’ Televisió de Catalunya’ úgy értesült, hogy a játékos is érzi ezt a szándékot, és úgy gondolja, hogy a Barcelona megpróbálja majd õt eladni. A felmerült indokok mindenhol mások, hiszen minden médium elõ akar rukkolni valami bombabiztos, szenzációs információval.

Az Eurobarça úgy véli, a megjelenõ hírek különbsége és sokfélesége miatt egy dolog biztos csak: hogy valami történik a háttérben.