Luis Enrique: „Az erõnléti rész volt fontos”

Afellay akár maradhat is | Egyéni értékelés nincs, elégedett a csapattal

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique elégedett volt az elsõ felkészülési mérkõzésen látottakkal, és hangsúlyozta az összecsapást követõt sajtótájékoztatóján, hogy nem az egyének érdeklik, hanem a csapat és a teljes összkép. Luis Enrique nem árult el semmit Mathieu leigazolásáról, valamint elmondta, hogy ez a meccs az erõnléti felkészülés része volt, az eredmény a legkevésbé fontos. Luis Enrique úgy fogalmazott, hogy Afellay akár maradhat is. 

„Az eredmény a legkevesebb, ezen a meccsen az erõnléti felkészülésen volt a hangsúly. Elégedett vagyok a teljes csapattal, a fiatalokkal és az elsõ keret játékosaival is. Mindenki nagyon komolyan vette a találkozót, és nagy intenzitással futballozott.”

„Az elsõ felkészülési összecsapás volt, konklúziókat így nem lehet levonni. Csupán egy hete dolgozunk, ráadásul eléggé atipikus az elõszezonunk, hiszen nagyon sokan még nem lehetnek itt az elsõ keretbõl.”

Deulofeu?

„Nem fogom a játékosokat egyénileg értékelni, nincs itt az ideje. A szezon során mindannyian meg fogják majd mutatni, mit is tudnak. Az egyik pillanatban az egyik fog kitûnni, a másik pillanatban pedig egy másik játékos.”

Afellay

„Tetszett a játéka, és tetszik az is, hogy számos poszton lehet rá számítani. Az elsõ keret tagja ugyanúgy, mint a többiek, de tény, hogy még nem dõlt el a sorsa, maradhat és távozhat is.”

Mathieu

„Továbbra is diszkrécióval dolgozunk, mert az átigazolások megvalósításához ez szükséges.”