Mathieu közelebb, Blind az alternatíva?

A Valencia trénere közelgõ döntésrõl beszélt | A holland is képben

Spanyol sajtóértesülések szerint a Barcelona vezetése a holland Daley Blind megszerzésén is gondolkodik mint alternatíva, amennyiben Mathieu játékjogát nem sikerül megvenni a Valenciától. Mindeközben a Fiorentina elnöke meglebegtette Cuadrado távozását. 

A Valencia trénere, a portugál Nuno úgy nyilatkozott együttese második felkészülési meccse után, melyen Mathieu ismételten nem lépett pályára, hogy „Jeremy ügye napokon belül meg fog oldódni. Már elmondta nyilvánosan, mit is szeretne, hamarosan döntenünk kell – így vagy úgy, de hozni kell egy döntést, ebben egyetért a klub a játékossal.”

Mathieu megszerzése nehézkesen halad, ezért a katalánok vezetése Daley Blind leigazolásán is munkálkodik, mint alternatíva, amennyiben a francia mégsem kerülne Katalóniába. Blind kiváló világbajnokságot tudhat maga mögött, az angol klubok sorban állnak érte, melyek közül a Manchester United elõnnyel indul Louis Van Gaal személye miatt, ám a sokoldalú hátvéd ügynöke, Rob Jansen úgy válaszolt egy barcelonai kontraktussal kapcsolatban, hogy „a mai híresztelések holnap könnyedén realitássá válhatnak”

Az Ajax nem gördít akadályt Blind távozása elé, és szabadon dönthet a sorsáról a profi hozzáállása és remek teljesítménye miatt. Kérdéses, hogyan is gondolkozik a Barça vezetése: Mathieu helyett érkezhetne Blind, vagy esetleg Mathieu mellett is gránátvörös-kékben futballozhat majd a nyártól. Blind egyébként jelenleg nyaral, méghozzá Barcelonában, ami további pletykákra ad okot. 

Cuadradót nehéz lesz Firenzében tartani

A Fiorentina elnöke, Andrea Della Valle úgy nyilatkozott a kolumbiai játékos jövõjérõl, akinek a legnagyobb kérõje a hírek szerint a német Bayern München és a Barça, hogy „pár héten belül visszaérkezik hozzánk a szabadságáról, és leülünk beszélgetni, hogy mik a tervei, s hogy motivált-e eléggé a firenzei jövõt illetõen. Nehéz lesz megtartani, mert fél Európa csábítja.”