Suárez: várhatóan csökkentik a büntetését

A ‘CAS’ a mindennemû sporttevékenységtõl való eltiltást feloldja majd

Az FC Barcelona új uruguayi igazolása, Luis Suárez jelenleg eltiltását tölti, ám a FIFA által kiszabott büntetést várhatóan a nemzetközi Sportdöntõbíróság (CAS) enyhíteni fogja. Szakértõk szerint hiába megismétlõdõ cselekedetrõl van szó, a Barçát nem érintheti ennyire súlyosan egy válogatott találkozón elkövetett sportszerûtlenség, így a mindennemû sporttevékenységtõl való eltiltást egészen bizonyosan feloldja majd a ‘CAS’.

Ha ez megtörténik, az annyit jelent, hogy Suárezt bemutathatja a katalán klub, és az uruguayi támadó csatlakozhat a csapathoz, azaz edzhet a társaival. Jelenleg az elõkészületek, a bírói testület kiválasztása és a vizsgálatok zajlanak az ügyben, döntés várhatóan augusztus 10-e környékén várható.

Ami bizonyos, hogy Suárez kilencmeccses, a válogatott találkozóktól való eltiltását nem fogja eltörölni vagy enyhíteni a ‘CAS’, mert a játékos egy olyan súlyos sportszerûtlenséget hajtott végre válogatottja színeiben, amit klubszinten elõtte már két alkalommal is elkövetett.  

A FIFA büntetése azonban rendkívül túlzó azon a téren, hogy Suárezt mindennemû sporttevékenységtõl eltiltották, azaz nem edzhet a társaival, és nem mutatkozhat semmilyen nyilvános eseményen az adott klubjával. Ezt a ‘CAS’ vélhetõen el is fogja törölni, mert a Barçát ilyen mértékében nem lehet büntetni játékosa válogatottban elkövetett sportszerûtlenségéért. Továbbá a ‘CAS’ azt is mérlegeli, hogy csökkentse a négy hónapos eltiltás mértékét, szintén ugyanazon okokból kifolyólag. 

A katalán egyesületnél – nagyon okosan – nyilvánosan nem hajlandóak beszélni Suárez büntetésérõl, mert nem akarják befolyásolni az ügy menetét és végkimenetelét.