Rakitic és Mathieu debütáltak: 1-1

Piqué tizenegyest hozott össze, Xavi pedig büntetõbõl egalizált Nizzában

Az FC Barcelona együttese 1-1-es döntetlent ért el az OGC Nice ellen a nyári második felkészülési találkozóján a franciaországi Nizzában. A hazaiak szereztek vezetést tizenegyesbõl, amit Piqué hozott össze, majd a második játékrészre magára találó katalánok Xavi szintén büntetõbõl szerzett góljával egyenlítettek. Mathieu és Rakitic debütáltak, ter Stegen végigvédte a találkozót, Montoya könnyebb bokasérülést szenvedett.

A Barcelona szombaton hagyta el az angliai edzõtáborát, ahol egy hetet töltött el, és egyenesen Nizza felé vette az irányt, hogy lejátssza a nyáron a második felkészülési találkozóját a helyi OGC Nice ellen. Luis Enrique vezetõedzõ – az elsõ edzõmeccshez képest- már számíthatott Mathieu és Rakitic játékára, valamint azóta visszatértek a spanyol válogatott játékosok is.

A mérkõzést, melyen a kezdõcsapatban kapott helyet a francia Mathieu, a Nice kezdte jobban, és meg is szerezte a vezetést, miután Piqué teljesen feleslegesen fellökte ellenfelét a tizenhatoson belül, miközben a labda elszállt mindenki feje felett, Ruddy Buquet játékvezetõ pedig a tizenegyespontra mutatott. 1-0, Cvitanich értékesítette a büntetõt, hiába érezte az irányt ter Stegen.

Az elsõ félidõ nem tartogatott sok mindent, egyik csapat sem tündökölt, és egy-két lehetõségtõl eltekintve nem volt túl izgalmas a találkozó, ráadásul Montoya a szünet elõtt nem sokkal bokasérülést szenvedett, helyét Patric vette át. A klub még nem közölt semmit sem a játékos állapotáról, sajtóértesülések szerint azonban nincs szó komoly sérülésrõl.

A második játékrészre természetesen számos cserét eszközölt Luis Enrique, így pályára lépett Xavi, Munir, Deulofeu vagy éppen a debütáló horvát, Rakitic is. Xavi és Rakitic egyébként nagyon jól megértették egymást, ami pozitív lehet a jövõre nézve. A cserék sorát Edgar Ié és Grimaldo zárta, akiket nagyjából negyedóra elteltével cserélt be Luis Enrique vezetõedzõ Alba és Mathieu helyére.

Habár a katalánok veszélyesebben futballoztak, és már sokkal dominánsabban játszottak az elsõ játékrészhez képest, az egyenlítéshez szintén egy tizenegyes volt szükséges. 1-1, Munirt buktatták, a tizenegyest Xavi magabiztosan küldte a hálóba. A Barça a gyõzelmet is megszerezhette volna, Rakiticnak voltak remek próbálkozásai, a legközelebb viszont Sandro járt a gólhoz, a fiatal támadó helyezett lövése a kapufán csattant.

Második felkészülési találkozóján tehát 1-1-es döntetlent ért el a Barça. A kapuban végig a német ter Stegen védett, a chilei Bravo ezúttal még nem jutott szóhoz. Pár nap múlva ismét felkészülési meccs, következik a Napoli elleni összecsapás.

OGC Nice – FC Barcelona: 1-1 ( 1-0 )
Nizza, Allianz Riviera
21.321 nézõ
Vezette:
Ruddy Buquet

OGC:  Hassen (Cardinale, 62′); Puel, Genevois, Bodmer, Amavi; Eysseric, Mendy, Hult; Pied, Cvitanich és Bautheac. Játszottak még: Maupay, Honorat, Albert Rafetraniaina, Bosetti, Benrahma és Palun.

Barça: ter Stegen; Montoya (Patric, 39′), Piqué, Mathieu, Alba; Sergi Roberto, Busquets, Iniesta; Adama, Rafinha és Pedro. Játszottak még: Bartra, Samper, Xavi, Rakitic, Deulofeu, Munir, Halilovic, Edgar Ié, Grimaldo és Sandro.

Gólok: 1-0, Cvitanich (21′, büntetõbõl); 1-1, Xavi (68′, büntetõbõl).