„Fizikálisan készen vagyunk, játékban nem”

Luis Enriquének tetszett a Gamper | Munir bizakodhat

Luis Enrique Martínez vezetõedzõ nagy vonalakban igen elégedett volt azzal, amit csapatától látott a hétfõi Gamperen, és beszélt mind az együttesrõl nagy általánosságban, mind egyénekrõl, akiket érdemes volt kiemelni.

Kész a csapat?

„Fizikálisan készen állunk a rajtra. A játékot, a focit tekintve szívesen venném, ha lenne még két hónapunk. Új edzõ van, hét vagy nyolc igazolásunk volt, több játékos a B csapatból való… A foci tele van apróságokkal. Igyekszünk segíteni a játékosokat, õk a fõszereplõk, akik lehetõvé teszik, hogy a közönség szórakozzon.”

Három középcsatár

„Egy edzõnek olyan keretet kell összeállítania, hogy figyelembe veszi, kik állnak már a rendelkezésére. Nagyon magas szintû keretünk van. A munkám és az edzõink feladata, hogy a lehetõ legjobb játékrendszert találjuk ki, ami a legjobb. Mindenki tanulmányozni fogja a játékunkat, ezért szeretnénk kiismerhetetlenek maradni és ki akarjuk használni a játékosaink képességeit. A három támadó középen játszik, különbözõképpen mozognak, cserélik a pozícióikat, de mindent annak megfelelõen fogunk változtatni, hogy éppen ki az ellenfelünk.”

Madrid

„Jobb ha saját magunkra figyelünk, kevéssé érdekes, hogy mi történik más kluboknál. Az csak plusz egy motivációt jelent, hogy az örök riválisnak nagyon jó játékosai vannak. Ma láthattuk, hogy a szurkolók jól érezték magukat, és ez a fontos.”

Rakitic

„Rakitic nagyon magas szintû játékos, éhes a sikerre, nyerni akar és fizikálisan is rendben van. Mindannyian, akik itt vannak, tudják, hogy szükséges címeket nyernünk. Optimista vagyok. Még ha lesznek is nehéz pillanatok, ami logikus, hogy lesz, remélem, hogy a csapat továbbra is fejlõdni fog, és végül szép évünk lesz.”

Munir

A teljesítményétõl függ, hogy az elsõ csapatnál marad-e. Szerintem nagyon jól teljesített, látható, hogy kiváló képességei vannak. Ahogyan a többi saját nevelésû játékosnál, nála is igaz, hogy nagyon örülök, hogy ilyen fiataljaink vannak. Ott van benne a sikeréhség és a cél.”