Luis Enrique: „Motiváltságban az elsõk vagyunk”

Rivalizálás lesz a posztokért | Az Elche komoly ellenfél, figyelni kell

Vasárnap rajtol az FC Barcelona számára a Liga 2014-2015-ös kiírása, méghozzá hazai pályán az Elche ellen. A találkozó elõtt Luis Enrique természetesen sajtótájékoztatót tartott, melyen elmondta, hogy motiváltságban verhetetlenek csapatával, a felkészülés pedig nagyon jól sikerült a nyáron. Luis Enrique jelezte, bármelyik fiatalt kész bedobni a mélyvízbe, azaz ha valamelyik fiatalt benevezi a keretbe, annak reális esélye van a játékpercekre.

Remek hetet zártak

„Nagyszerû hetünk volt, sokat léptünk elõre, ami a csapat dinamikáját illeti. Ugyanolyan lendületesen fogunk fellépni holnap is, mint tettük azt a Gamperen. Tudjuk, hogy az Elche problémákat fog okozni nekünk, hiszen taktikailag és védekezés szempontjából egy nagyon jól felépített társaság.”

Szép remények

„Lehet, hogy biztató a jövõkép, de most jobban izgat a jelen, ami az Elche elleni vasárnapi bajnokit jelenti. Mentálisan felkészültünk, gyõzelemmel akarjuk kezdeni ezt a bajnoki küzdelemsorozatot.”

A végsõkig nyitott a kezdõcsapat

„Szeretném nyilvánvalóvá tenni, hogy idén csak másfél órával a találkozók elõtt fogom kihirdetni a kezdõcsapatomat, ezzel is fokozva a rivalizálást a posztokért. Azt akarom, hogy minden játékosom potenciális kezdõnek érezze magát. Az idegenbeli meccsekre pedig általában aznap reggel fogunk elutazni, hogy a fiúk többet lehessenek a családjukkal, ez pedig mindenki számára jobb lesz.”

„Már összeállt a fejemben a kezdõ tizenegy, de nem árulok el részleteket. Pedro és Neymar csak most épültek fel a sérüléseikbõl, (gyomorrontás, illetve gerincsérülés és bokaficam – a szerk.) vasárnap fogjuk megtudni, hogyan érzik magukat. Minden esetre mindkettõjükre számítok.

Ki lehet a legnagyobb ellenfél?

„Az Atletico a címvédõ, szóval már csak illendõségbõl is esélyesként kell rájuk tekinteni. Ugyanolyan felfogásban játszanak, mint tavaly, ha lehet, még tökéletesebben alkalmazzák a taktikájukat. Már az elõzõ nyáron is az esélyesek közé soroltam õket, és most azt hiszem, a BL-ben is jól fognak szerepelni. Ami a Realt illeti, örökös riválisunk, ráadásul több nagyszerû igazolást is véghezvittek.”

És a Barça?

„Meg akarjuk oldani azokat a problémákat, amik ahhoz vezettek, hogy tavaly nem nyert semmit a csapat. Eltökéltségben és illúzióban senki sem fog legyõzni minket!”

Messi helyzete

„Tökéletes állapotban van. Mint a többi csapattársa, õ is nagy reményekkel vág neki a szezonnak, és eredményekkel akar bizonyítani a szurkolóknak.”