Hamar jön az erõfelmérõ

Igazi rangadó Villarrealban | Kiderülhet, hol tart az Enrique-csapat

Az Elche elleni múlt heti bemelegítés után a 2. fordulóban már igen komoly feladat elõtt áll az FC Barcelona. Jön az a Villarreal, mely jó úton van afelé, hogy visszatér arra a szintre, ahol néhány évvel ezelõtt volt, és amikor rettegett ellenfélnek számított mindenki számára, különösképpen a Madrigalban.

Marcelino edzõ csapata már tavaly is nagyon jó szezont zárt, és az eredmények azt mutatják, a folyamat nem tört meg. Nagyon jól szerepeltek az Európa-liga selejtezõjében, de a bajnokság elsõ fordulójában is simán gyõztek idegenben a Levante ellen. Figyelembe véve, hogy most a  Barcelona ellen kell felpörögnie a csapatnak, semmi jóra nem számíthatnak Xaviék. A Villarreal lendületes és offenzív lesz, hazai környezetben egyértelmûen a három pontért szeretne harcolni, úgyhogy megmutathatja, hogy hol vannak az új Barcelona hibái, gyenge pontjai.

A Barcelonában egy jelentõs hiányzó, és egy visszatérõ akad. Andrés Iniesta az utolsó pillanatban kikerült a keretbõl, õ így nagyon fog hiányozni a Sárga Tengeralattjáró ellen, Neymar ugyanakkor felépült, és várhatóan kezdõ is lesz. A brazil támadó az elõszezon jelentõs részét is kihagyta a vb-n elszenvedett sérülése miatt, a múlt héten pedig egy újabb sérülés miatt nem volt a csapatban.

Mellette a támadósorban Messi és Rafinha lehetnek ott, a középpályán Xavi állhat Iniesta helyére. A védelemben akad kérdés bõven, mert Piqué nem teljesen egészséges, Mascherano eltiltott, így Bartra is kezdõ lehet akár Mathieu mellett.
 
Akadnak azonban hiányzók a Villarrealnál is, miután nem bevethetõ Uche és az ex-barcelonai Jonathan Dos Santos sem.

Villarreal – FC Barcelona:
Villarreal, El Madrigal
19.00
Vezeti:
Velasco Carballo

Villarreal: Asenjo, Rukavina, Gabriel, Musacchio, J. Costa – Trigueros, Bruno, Cani, Cheryshev – Giovani, Vietto.

FC Barcelona: Bravo, Alves, Piqué (Bartra), Mathieu, Alba -Busquets, Xavi, Rakitic – Rafinha, Neymar és Messi.