Málagai döntetlen után, párizsi túra elõtt

A Barcelonában még nyeretlen Granada látogat a Camp Nouba

Szombaton este 18 órakor a Granada együttesét fogadja az FC Barcelona a Liga hatodik fordulójában. Luis Enrique együttese jól kezdte az idényt, ám a lobbanékonyabb szurkolók a málagai döntetlent követõen máris rémeket látnak, így a párizsi túra elõtt érdemes lenne õket egy kissé megnyugtatni. Ez azonban egy cseppet sem lesz könnyû, mivel a Joaquín Caparrós trenírozta granadai gárda igencsak stabil teljesítményt nyújt idén.

Caparrós a nyáron vállalta el a Granada irányítását, mely az elmúlt idényben épphogy megmenekült a kieséstõl, miután csak két ponttal gyûjtött többet az elsõ osztálytól már búcsúzó Osasunánál. A spanyol tréner érkezése garancia volt egy stabil csapatra, akit könnyedén nem lehet felülmúlni, hiszen Caparrós többek közt Sevillában, Bilbaoban, Mallorcán és a Levanténál már bizonyított.

A Granada az idényt ennek megfelelõen is kezdte, és természetesen nem kápráztatja el a közvéleményt a játékával, de a Villarreal ellen elért döntetlen, valamint a Bilbao idegenbeli legyõzése jelzik, hogy a Barça nem veheti félvállról a mérkõzést. Noha a hétközi fordulóban a Levante éppen a Granada ellen szerezte meg elsõ gyõzelmét, nem lehet kétségünk afelõl, hogy a Granada jó formában érkezik a Camp Nouba.

Luis Enrique pontosan erre hívta fel a figyelmet a találkozót felvezetõ sajtótájékoztatóján. A katalánok mestere arra számít, hogy a Granada – visszahúzódva a térfelére – a kontralehetõségeit próbálja majd kiaknázni, illetve hangsúlyozta, hogy a Levante elleni meccset leszámítva a Barça leendõ ellenfele kiváló idénykezdetet produkált.

Csakúgy a Barcelona, mely idén gólt sem kapott még, és Luis Enrique szemmel láthatóan rendezte a sorokat, ahol mindenki tudja, mit kell tennie. A tréner szemmel láthatóan megnyerte a játékosait, uralja az öltözõt, amit jelez, hogy Xavi idén csupán egyszer kezdett, az Apoel ellen, akkor is lecserélte õt hatvan perc után a vezetõedzõ. Egyetlen negatívum a szezonkezdettel kapcsolatosan a málagai döntetlen, ahol a Barça nem tudott olyan intenzíven futballozni, mint ahogy tette azt a korábbi összecsapásain.

Luis Enrique immáron gyakorlatilag a teljes keretével számolhat, hiszen Vermaelen felépült, megkapta az orvosok engedélyét a játékra csütörtökön, így szombaton akár már pályára is léphet. Egyedüli hiányzó a pénteki tréningen Rafinha volt, aki ezúttal is specifikus edzésmunkát végzett. A kezdõcsapatba várhatóan visszatér Mathieu, Mascherano és Alves, és az eddigiek alapján arra lehet számítani, hogy ismételten Bravo fog lehetõséget kapni a kapuban. A spanyol tréner egyébként már a kezdeti szakaszban forgatja a keretét, így nem lenne meglepetés, ha egy-két játékos fejben már a PSG elleni meccsre koncentrálhatna a lelátóról.

FC Barcelona – Granada
Barcelona, Camp Nou
18:00
Vezeti:
Martínez Munuera

FCB: Bravo – Alves, Mascherano, Mathieu, Alba (Adriano), Busquets, Rakitic (Xavi), Iniesta, Pedro (Munir), Messi, Neymar.

Granada: Roberto – Nyom, Babin, Murillo, Foulquier – Piti, Iturra, Rico, Eddy – El-Arabi, Córdoba.