L. Enrique: „Minden lépésükre reagálnunk kell”

A PSG Ibra nélkül is klasszis csapat | Elégedett a védelmével

Zlatan Ibrahimovic nélkül is bivalyerõs a PSG, és nagyon értékes három pontot gyûjthet be a Barcelona Párizsban, mondta Luis Enrique a mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóján, már a francia fõvárosban. Az asztúriai tréner kiemelte, tisztában van vele, hogy milyen nehéz feladat a Barcelona vezetõedzõjének lenni, de egy esetleges keddi vereség ellenére sem hagyna fel saját elképzeléseivel. Luis Enrique nem árulta el, hogy az eddigi mintának megfelelõen Ter Stegen kezd-e a Bajnokok Ligájában.

„Kiemelkedõen fontos számunkra, hogy nyerjünk Párizsban, de ahhoz, hogy elhozzuk a három pontot, a legjobbunkat kell nyújtanunk. A játék minden aspektusában pontosnak kell lennünk.”

Mit vár a PSG-tõl?

„Láttam az egymás elleni mérkõzéseket évekkel ezelõtt, de nem sok mindenre emlékszem belõlük. Amit tudok, hogy a PSG tökéletes egy az egy elleni szituációkban. Hogy mit várok a keddi meccstõl? A PSG pályázik a Bajnokok Ligája gyõzelemre… Akármilyen stílusban is lépnek holnap pályára, reagálnunk kell rá, függetlenül attól, hogy nyomást helyeznek-e a ránk, vagy esetleg visszahúzódnak, és kivárásra játszanak.”

Ibra nem lesz kedden

„Vele vagy nélküle, a PSG mindenképp veszélyes ellenfél – nagy potenciál van bennük. Nem fogunk változtatni a kezdõcsapaton csupán azért, mert nem lép pályára. Ibrahimovic nagy veszteség a PSG számára, nagyon sokoldalú játékos, de nem változtatjuk meg az elképzeléseinket csak azért, mert õ nem lesz.”

Megragad a Bajnokok Ligájában Ter Stegen a kezdõcsapatban, vagy mint mindig, most sem teszi közzé, hogy mi a terve a kapusaival?

„A kérdés egyben a válasz is.”

Párizs is motiválja õket

„Minket eleve motivál az ellenfél és a helyszín. Idegenben nyerni mindig kecsegtetõ és fontos. Arra összpontosítunk, hogy mi legyünk a jobb csapat a pályán. Meglátjuk, mire vagyunk képesek.”

A felelõsség az övé, és nem adja fel az elveit

„A védelmünk folyamatosan jó teljesítményt nyújt, és megmutatta, hogy bárkivel fel tudja venni a versenyt. Ebben a tekintetben nagyon szerencsés vagyok. Azt is tudom viszont, hogy ha holnap vereséget szenvedünk, az katasztrófa lesz, és én leszek a felelõs a rotációs elveim miatt. Tudom, mit jelent a Barça edzõjének lenni, de a jövõben is ugyanazt fogom tenni, amit helyesnek ítélek meg. Minden elképzelés annak tükrében születik meg, hogy azzal a legkönnyebben érjük el a céljainkat. Jelen pillanatban még nem tudunk bajnokságot nyerni, tehát ez nem lehet a célunk, az viszont igen, hogy folyamatosan fejlõdjünk.”