Neymar belelendült: 6-0

A brazil mesterhármast szerzett, Messi duplázott a Granada ellen

Az FC Barcelona együttese 6-0 arányban, könnyedén legyõzte a Granada csapatát a Liga hatodik fordulójában hazai pályán. A találkozó nehézkesen indult, a 26. percig a vendégek kiválóan tartották magukat, ám Neymar egy nagy védelmi hibát némi szerencsével kihasznált, és onnantól kezdve egy percig sem volt kérdéses a gyõztes kiléte. A brazil mesterhármast szerzett, Messi duplázott, Rakitic pedig ismét egy újabb képességérõl fedte fel a leplet, és talált be fejjel a kapuba. Kedden már Párizsban lép pályára a Barça.

Luis Enrique kihagyta a keretbõl Gerard Piquét, Jordi Albát, Thomas Vermaelent illetve a brazil Douglast, a kezdõcsapatába pedig a várható arcok mellett egyedüli meglepetésként Xavit jelölte Iniesta helyére. A csapat nem kezdett jól, lassan járatta a labdát, a Granada pedig határozottan védekezett, noha komoly ellentámadásokra nem futotta az erejébõl.

Ezt a játékképet törte meg a brazil Neymar, aki egy óriási védelmi hibát használt ki némi szerencsével. 1-0, a vendégek védõje nemes egyszerûséggel odapasszolta a brazilnak a labdát, aki a tizenhatosról kapura lõtte a játékszert, ami olyan szerencsétlenül pattant meg Nyom lábán a Granada szemszögébõl, hogy Roberto kapus felett a hálóba jutott. Ettõl egy kissé megéledt a Barcelona, ami a játékrész vége elõtt további két gólban realizálódott. 2-0, Messi húzta meg a jobb szélen, beadását Rakitic fejelte a kapuba. Szinte a gólöröm után érkezett is a harmadik hazai találat, ismét Neymar volt eredményes. 3-0, Messi ugratta ki Munirt, Roberto kapus nem tudta fogni a játékszert, mely Neymarhoz pattant, aki egybõl kilõtte a hosszú felsõt.

A második játékrészre tehát már minden kérdés eldõlt, az intenzitás így csökkent is, ugyanakkor a Barcelona érezhetõen játszani akart, és kiszolgálni a közönséget, aminek meg is lett az eredménye. A negyedik gól a 61. minutumban érkezett, amikor Messi immáron az elõkészítés után maga is feliratkozott a góllövõk közé. 4-0, Xavi adott pazar labdát Alvesnek, a brazil egybõl középre adott, Messi pedig a kapuba bólintott. Öt perccel késõbb, a 66. percben Xavi-Messi-Neymar volt a labda útja, a brazil pedig középrõl, nagyjából 7-8 méterrõl a kapuba jobb alsó sarkába helyezett. 5-0, Luis Enrique ekkor már pályára küldte Sergi Robertot és Bartrát, késõbb pedig Sandro is pályára lépett.

A mérkõzés utolsó találata Messi nevéhez fûzödik, miután az argentin elcsente a labdát Murillótól, majd ajtó ablak helyzetben ellõte a labdát Roberto kapus mellett. 6-0, a katalánok kiválóan hangoltak a párizsi összecsapásra, melyet kedden rendeznek a Bajnokok Ligája második játéknapján.

Nem kezdett jól a Barcelona, de aztán felpörgött, és kiszolgálta a közönségét. Neymar gólérzékenysége óriási pozitívum, mint ahogy az is, hogy a csapatvédekezés ismételten stabil volt, így a csapat nem hogy gólt nem kapott, de lehetõséget is alig engedélyezett a Granadának.

FC Barcelona – Granada CF: 6-0 ( 3-0 )
Barcelona, Camp Nou
72.598 nézõ
Vezette:
Martínez Munuera

FCB: Bravo, Alves, Mascherano, Mathieu, Adriano, Busquets (Bartra, 63′), Rakitic (Sergi Roberto, 57′), Xavi, Munir (Sandro, 73′), Messi, Neymar.

Granada: Roberto, Nyom, Babin, Murillo, Foulquier, Fran Rico, Héctor Yuste, Iturra, Javi Márquez, El Arabi (Luis Martins, 66′), Success.

Gólok: 1-0, Neymar (26′); 2-0, Rakitic (43′); 3-0, Neymar (45′); 4-0, Messi (61); 5-0, Neymar (66′); 6-0, Messi (82′).