Suárez átvette az Aranycipõt

„Fantasztikus lenne a Madrid ellen debütálni | Megosztott díj, 31 gól

Az FC Barcelona uruguayi támadója, Luis Suárez szerda kora este átvette Barcelonában az Aranycipõt, miután az elmúlt idényben 31 gólt szerzett a Liverpool színeiben az angol bajnokságban. A díj megosztott, hiszen a portugál Cristiano Ronaldo a tavalyi szezonban szintén 31 alkalommal talált be a Ligában az ellenfelek hálójába. Suárez az elismerés átvétele után elmondta, hogy fantasztikusan érezné magát, ha a Madrid ellen léphetne elõször pályára a gránátvörös-kék mezben, valamint elárulta, hogy a válogatottjával lejátszott két mérkõzés nagyon hasznos volt a számára.
 

 
„Ha tíz nappal ezelõtt kérdeztétek volna tõlem, hogy készen állok-e a Klasszikusra, persze azt válaszoltam volna, hogy igen, tökéletes formában vagyok, de ez valójában nem volt így… Most viszont, azok után, hogy a válogatottal két meccsen is pályára léphettem, õszintén mondhatom, hogy készen állok arra, hogy a Madrid ellen debütáljak. Fantasztikus lenne a két klub rivalizálása miatt, ha a madridiak ellen léphetnek elõször pályára a Barçában. A motiváltságom tehát egyértelmû, ugyanakkor természetesen a Mester fog dönteni.”
 
Beilleszkedési idõ
 
„Azok közé a labdarúgók közé tartozom, akik szerint a beilleszkedés nem létezik. Ez az egész arról szól, hogy felmenj a pályára, és élvezd a focit. Persze az én esetemben ez még különlegesebb lesz, mert abban a klubban játszhatok majd, amelyben mindig is akartam, de az lesz a célom, hogy azt nyújtsam, amit már más együtteseimben is.”
 
„Ezt a díjat a Liverpool szurkolóinak, korábbi csapattársaimnak, feleségemnek, Sofíának, gyerekeimnek illetve Kenny Daglishnak szeretném ajánlani. Daglish volt az, aki a Liverpoolhoz vitt, örök hálával tartozom neki.”