„Még nem képzelem el magam a Bernabéuban”

Suárez várja a visszatérését | A Madrid ellen papíron már játszhat

Luis Suárez számára pirossal volt jelölve ez a hét a naptárban, miután most ér véget az eltiltása, ami eddig lehetetlenné tette, hogy pályára lépjen a Barcelonában. Az Ajax ellen még nem, de a Real Madrid ellen papíron már játszhat az uruguayi, aki nagyon várja is a meccset, de nem is fog panaszkodni, ha Luis Enrique végül nem ad számára lehetõséget. A TV3 interjújából ragadunk ki részleteket.

Egy álom már valóra vált

„Az volt az álmom, hogy abban a csapatban játsszak, amiben mindig is szerettem volna. Ha lehetõségem lesz arra, hogy itt is vonuljak vissza, a Barçában, akkor az lenne a tökéletes karrier.”

A hiba

„Éreztem, hogy tönkretettem a karrieremet. Eleinte nem akartam tudni senkirõl semmit, a családommal voltam kizárólag, de aztán reagáltam, bocsánatot kértem, és fölszabadultam. Ekkor kezdõdtek a kapcsolatok a Barçával is, és amikor Pere Guardiola (a menedzsere) fölhívott, hogy elmondja; minden készen áll, elsírtam magam. Ez a pillanatnyi szituációmnak, és annak is szólt, ahogy a Barça kiállt mellettem, illetve annak, amit tett a megszerzésemért. Nagyon boldog voltam.”

„Féltem attól, hogy a Barça meghátrál, és eláll az átigazolásom elõl azért, ami történt, tudatában voltam annak, hogy ez nagyon is reális veszély.”

Edzés mindenkitõl elválasztva

„Teremben, mindenkitõl elválasztva, a kamerákat és a paparazzikat elkerülve kellett edzenem. Nehéz volt, mert így nem éreztem magam profinak, úgy éreztem, hogy el kell rejtõznöm, olyasmit kell csinálnom, amit nem kellene. De ez járt azért a hibáért, amit tettem, ezt is elfogadom, ahogy a kritikákat is.”

Játszik a Bernabéuban?

„Még nem tudom elképzelni, hogy játszani fogok, ez rosszul is veheti ki magát, de már elképzelem magamat a csapattársaimmal együtt, ahogy készülünk a meccsre. Nem az én stílusom, hogy megkérjem az edzõt, hogy adjon lehetõséget ezen a meccsen. Ilyet nem mondanék Luis Enriquének. Ha nem játszom, nem fogok bosszankodni, szeretném segíteni a csapattársaimat, és értékelni azt, hogy végre én is játékosnak érezhetem magamat.”