Montoya megelégelte a helyzetét, távozna

Csak negyedik számú megoldás | A Juve és az Everton is vinné

Martín Montoya hiába gondolhatta azt a nyáron, hogy az újonnan aláírt, 2018-ig szóló szerzõdése a bizalom jele, csalódnia kellett, mivel Luis Enrique vezetõedzõnél csupán negyedik számú megoldásnak számít a jobbhátvéd posztjára. Montoya az eddigi 15 mérkõzésbõl csupán egy találkozón játszott, még az Athletic Bilbao ellen szeptember elején, ugyanis Luis Enrique szerint nem hasznos a támadások terén. A spanyolt a Juventus, a két milánói sztárgárda és az Everton is vinné.
 

Luis Enrique rendszerében a szélsõ hátvédek kiemelt szerepet kapnak, hiszen a két szélrõl induló támadó sokkal inkább középre húzódva játszik, mint korábban, így a felfutó szélsõknek kell széthúzni az ellenfelek védelmét. Az ‘El Mundo Deportivo’ értesülései szerint a spanyol tréner ezért nem látja Montoyában a megoldást, mert a támadásokat nem tudja megfelelõen befejezni, vagyis a támadások terén nem eléggé hasznos. Luis Enrique a védekezésbeli képességeit nagyra értékeli, de ez nem elegendõ a rendszeres játéklehetõségre. 
 
Montoya természetesen rendkívül csalódott lehet több okból kifolyólag is. Egyrészt a klub a nyáron hosszabbította meg a kontraktusát 2018-ig, ami egyértelmûen a bizalom jele, ráadásul Montoya olyan klubokat utasított vissza a hosszabbítása miatt, mint például a Liverpool. Másrészt elõtte olyan játékosok vannak a sorban, mint a világklasszis teljesítményétõl már régóta messze teljesítõ Dani Alves, az európai labdarúgásba még be nem illeszkedõ Douglas vagy az az Adriano, aki ugyan stabil teljesítményre képes, de havonta egyszer mindenképp megsérül. 
 
Montoya helyzete a nemrég aláírt új szerzõdésén túl azért sem érthetõ egyébként, mert Alves a következõ nyáron távozik, a brazil utódjaként érkezõ Douglas eddig csak 73 percet játszott a szezonban, Adrianóval pedig a sérülékenysége miatt nem lehet kezdõjátékosként számolni. 
 
A spanyol játékos jelenleg 23 éves, vagyis már elérkezett arra a pontra, amikor nem nagyon vesztegetheti tovább az idejét a cserepadon, amennyiben komolyabb klubokban akar majd meghatározó szerepet betölteni. A legfrissebb hírek szerint a Juventus, az AC Milan, az Internazionale és az angol Everton is szívesen látná a soraiban.