Vermaelen a csapattal edzett…

Suárez is visszatért a válogatottjától | Mathieu a hétvégére rendben lesz

Kivételes hír lenne Thomas Vermaelen visszatérése a csapathoz, ha a közvélemény és a sajtó nem figyelné igen erõs szkepszissel a belga védõ kálváriáját, ettõl függetlenül igaz, hogy a bekk hétfõn ismét teljes értékû munkát végzett. Majd két hónappal a legutóbbi teljes edzése után Vermaelen látszólag újfent közel került ahhoz, hogy bemutatkozzon az FC Barcelonában.

A nyári átigazolásakor történtektõl természetesen nem lehet most sem eltekinteni, hiszen az egyáltalán nem bizonyosodott be, hogy Vermaelent nem kell megmûteni még a késõbbiekben a sérülése miatt. A terveket tehát érdemes óvatosan szövögetni, de az elképzelés most nyilvánvalóan az, hogy a belga lassan, néhány perces játékokkal rázódjon vissza a meccsritmusba, és a Huesca elleni Király Kupa meccs lehet az, ahol talán már kicsit többet játszhat december 3-án.

Visszatért a válogatottjától és rendben edzett Luis Suárez is, aki kihagyhatta az uruguayi együttes soron következõ meccsét, miután tétmérkõzéseken egyébként sem léphet pályára az eltiltása miatt. Ez a 9 meccsre szóló eltiltás miatt azt is jelenti, hogy a jövõ nyári Copa Américán sem lesz ott a támadó.  

A korábban sérült Sergi Roberto és Jeremy Mathieu rendbe jöttek, õk teljes értékû munkát tudtak végezni, és minden bizonnyal bevethetõk lesznek szombaton a Sevilla elleni hazai bajnokin. Ez még nem igaz viszont Andrés Iniestára és Rafael Alcantarára, õk továbbra is külön edzettek.