Zubit nem érdekelte az orvosi szakvélemény

Az orvosok operációt javasoltak | Zubi „azonnali erõsítésnek” nevezte

A katalán ‘TV3’ televíziócsatorna ‘Esport Club’ mûsorában Jordi Grau újságíró arról beszélt, hogy Thomas Vermaelen esetében a játékos leigazolását megelõzõ tüzetes orvosi vizsgálatok után az orvosok tájékoztatták arról Andoni Zubizarreta sportigazgatót, hogy Vermaelen állapota hagy némi kívánni valót maga után. Zubi azonban figyelmen kívül hagyta az orvosi szakvéleményt, és azonnali erõsítésként mutatta be a belga hátvédet, aki még azóta sem debütált a Barçában.
 

Vermaelen sérülten érkezett Katalóniába, konzervatív rehabilitációs programon esett át, és úgy tûnt, minden rendben vele, mivel szeptember 25-én végül megkapta az orvosok engedélyét a játékra. A Rayo elleni bajnoki meccset megelõzõen azonban visszaesett, és október eleje óta ismételten csak „egyéni, specifikus edzésmunkát” végez a csapattól elválasztva. 
 
A katalán ‘TV3’ televíziócsatorna ‘Esport Club’ mûsorában elhangzottak szerint Andoni Zubizarretát figyelmeztették az orvosok Vermaelen állapotáról. A belga hátvéd ugyanis a leigazolását megelõzõen tüzetes, a szokásosnál is részletesebb vizsgálatokon esett át, és gyakorlatilag egy teljes napon keresztül vizsgálták õt az orvosok, akik az eredmények alapján operációt javasoltak a játékosnak a leigazolása elõtt. Ezt elmondták Zubinak is, aki azonban negligálta a szakvéleményt, és azonnal szerzõdtette a belgát, aki így a konzervatív, mûtét nélküli rehabilitációt kezdte el.
 
Vermaelen bemutatkozó sajtótájékoztatóján Zubizarreta többek között elmondta, hogy „nincsen szemernyi kétségünk sem Vermaelen állapotát illetõen”, valamint azt is kijelentette, hogy „Vermaelen azonnali erõsítés lesz a csapat számára”
 
A belga egyébként a csapat szerdai tréningjén is egyedül dolgozott, és az ‘El Mundo Deportivo’ értesülései szerint a visszatérésének legújabb dátuma talán december eleje lehet.