Vermaelen: tükör a vezetõségnek

Akár 3 hónapos kihagyás is várhat rá | „Lehetne” igazolni a télen…

Thomas Vermaelen vélhetõen kés alá fekszik, miután a konzervatív kezelés nem hozta meg a várva várt felépülést. A belga kálváriája tökéletesen tükrözi Andoni Zubizarreta és a vezetõség munkáját. 
 

 
Fontos hangsúlyozni, hogy Vermaelen állapota nem néhány szerencsétlen esemény és egy-két balszerencsés hónap következménye, hanem komoly döntések helytelen meghozatala. 
 
Még a világbajnokságon sérült meg, így a klub komolyabb orvosi vizsgálatok alá vetette. Az orvosok jelezték is, hogy a mûtét jobb megoldás lenne, ám katalán lapértesülések szerint Zubi végre meg akarta oldani a védõkérdést, így a konzervatív kezelés mellett döntöttek. Az eredmény azóta is látható. 
 
Három évig nem kapkod a Zubizarreta vezette szakmai stáb, majd pont egy olyan játékosnál lesz sürgõs a védõkérdés, aki mostanság rengeteg sérülésen esett át. Szakmai szempontból egyébként Vermaelen könnyedén kiszorította volna a jelenlegi Piquét a kezdõcsapatból, tehát önmagában véve kiváló igazolás, más kérdés, hogy a Barçának azonnali erõsítésre lett volna szüksége a védelemben. 
 
Természetesen mindig van kiút, nincs olyan rossz döntés, amit egy jóval ne lehetne helyrehozni, így a télen kölcsönvehetne vagy igazolhatna egy középsõ hátvédet a Barça – ha az átigazolási tilalma nem lenne érvényben. Ennek az átigazolási tilalomnak a jogosságát tagadta elõbb a klubvezetés, majd próbálta a jelentõségét azzal csökkenteni, hogy csak kisebb hibákat ejtett. 
 
Vermaelen az áldozata annak a kapkodásnak, amit az idézett elõ, hogy három évig elodázta a védõkérdést Zubizarreta és a vezetõség.
 
Tökéletes tükörképe tehát a belga kálváriája a vezetõség munkájának, hiszen azt saját maga idézte elõ azzal, hogy évekig nem igazolt a védelembe, majd a közvéleményt nyugtatólag az átigazolási tilalom érvénybe lépése elõtt kapkodva igazolt egy olyan játékost, aki sérüléssel bajlódott. Ráadásul – ismét a közvélemény nyugtatása céljából – Vermaelen számára a konzervatív kezelést ajánlották, hogy mégse kezdjen egy friss igazolás egy mûtéttel.