Xavi és Adama 10 évvel ezelõtt…

A szélsõ részt vett egy Xavi vezette edzésen | VIDEÓ

Adama Traoré fejlõdését minden Barcelona-szurkoló örömmel figyeli, hiszen a szélsõ szerdán megszerezte az elsõ gólját is a felnõtt együttesben hivatalos mérkõzésen. Luis Enrique edzõ el is ismerte, hogy a képességei alapján akár már most is oda kerülhetne az elsõ csapatba. Érdemes azonban most visszautazni az idõben 10 évet, egészen 2004-ig, amikor Adama Xavi és Iniesta vezetésével részt vett egy különleges edzésen.

A tréningen csak a Barcelona utánpótlásbázisáról kerülhette be futballisták – akár lányok is. Az edzõi, tanítói képességeket csillogtató Xavi külön kiemelt néhány területet, amire mindenkinek oda kell figyelnie.

Ilyen például, hogy mindenki úgy gyakoroljon, hogy mindkét lábát használja, illetve különösen figyeljen oda a passzoknál. A jó passzhoz kell üres terület, és ki kell várni a megfelelõ ütemet is, mindamellett, hogy a labdának pontosnak kell lennie. Az nem fordulhat elõ, hogy a támadó vagy szélsõ várjon a labdára.

Adama megjegyezte akkor Xavinak, hogy odafigyel a tanulásra, amit a katalán középpályás is hangsúlyozott, mondván sosem lehet tudni, miként alakul a focista karrierje egy fiatalnak, mindig szükséges egy másik láb, amire támaszkodhatnak, ezért a tanulást nem szabad elhanyagolni.