Enrique: „Amint hibázunk, visszatér a nyomás”

Megérdemeltnek érzi a gyõzelmet | Idegenben fejlõdni kell

Luis Enrique edzõ szerint a Barcelona „több, mint elfogadható” szintet hozott az Atlético Madrid elleni rangadón és feltétlenül megérdemelte a gyõzelmet. Ezt a sikert sem szabad azonban túlértékelni, ezért is csak 3 pontot adnak, ezért arra koncentrál, hogy a jövõbeni sikerek is jöjjenek. Szólt a hazai-idegenbeli teljesítményekrõl, illetve jelezte: nem hisz abban, hogy végleg elültek volna a kritikák. Ezek azonnal visszatérnek, amint olyan eredmény születik, ami erre okot adhat…


„Több mint elfogadható képet mutattunk, és egy olyan riválist gyõztünk le, akit az elõzõ szezonban nem sikerült. Minden gyõzelem megerõsít, de nem szabad elfelejteni, hogy csak három pontot mentettünk meg, nehogy egy közvetlen riválisunk elvigye. A tabellán csak 3 ponttal van többünk, nem 16-tal, úgyhogy folytatni kell annak érdekében, hogy a következõ lehetõséget is kihasználjuk.”

„Igyekszünk ugyanúgy játszani hazai pályán és idegenben is, de a Camp Nouban ez könnyebb a pálya állapota és az ambíciónk miatt. Erõsnek kell lennünk idegenben is, ha sikeresek akarunk lenni. Hazai pályán mindig magas szinten futballoztunk, leszámítva a Celta elleni meccset, ami talán igazságtalan eredményt hozott. Törekszünk arra, hogy fejlõdjünk idegenben.”

Nem értek véget a kritikák

Kétségtelen, hogy csak gyõzelem állíthatta meg ezt a hullámot. De nem vagyok optimista, amikor ismét lesz egy vereségünk, vissza fog térni a nyomás, ez elkerülhetetlen. Ismét lesz hangulatkeltés.”

A Camp Nou és a közönség

„A közönség magatartása óriási volt.  Nem is emlékszem olyan hangzavarra, ami most a büntetõkor volt a stadionban. Szükségünk van a szurkolóinkra, velük együtt erõsebbek vagyunk.”

A múlt hét vitái, a vezetõ témák

„Hogy ki a csapat vezére, a fõnök? A klub címere, az öltözõ, a Camp Nou, a szurkolók… választhatsz, akit szeretnél. Nem koncentrálok arra, hogy mindent kontrollálni tudjak, arra figyelek, amit tudok irányítani, és hogy átadjam a csapatnak az elképzeléseimet, így lehetünk versenyképesek. A szezon végén pedig meglátjuk, hogy megérdemeljük-e, hogy elérjünk címeket. Ma jó meccset játszottunk, és szerintem megérdemeljük ezt az eredményt egy olyan ellenféllel szemben, mely mindig nagyon megnehezítette a feladatunkat.”