„Messi formája sosem ingadozott”

Enrique a javulást a helyzetek kialakításában és a letámadásban látja

Luis Enrique Martínez szakvezetõ elégedett volt a Depor legyõzése után, noha hangsúlyozta, hogy így is akad javítani való a csapatjátékot illetõen. Enrique úgy véli, Messi egész szezonban ezen a szinten futballozik.
 

 
„A javulás fõként a helyzetek kialakításában és a letámadásban mutatkozik meg, amivel meg tudjuk akadályozni ellenfeleink gyors ellentámadásainak a kibontakozását. Ennek következtében a riválisainknak jobban kell fókuszálniuk a védekezésre. Ami minket illet, a védekezésünk eddig is stabil volt, a fenti kettõ elem azonban hiányzott.”
 
Messi
 
„Az egész szezonban így játszik, sosem ingadozott a formája. Messi egy zseni.”
 
Elõször megismételt kezdõcsapat
 
„Nem ismerek olyan elvet, ami arra kötelezne, hogy ki kell tartanom egy kezdõcsapat mellett. Mindig úgy állítom össze a csapatot, hogy az a legjobban tudjon funkcionálni. Annál erõsebbek vagyunk, minél több játékos kap lehetõséget, és tud hozzájárulni az összteljesítményhez.”
 
Nem elégedhetnek meg
 
„Habár most nyertünk, ne legyenek illúziónk, van még hova fejlõdnünk mind támadásban, mind védekezésben. Ráadásul az Anoetában elszenvedett vereség nagyjából 10 napja volt, nem egy éve. Egy idény során vannak jó, rossz és átlagos meccseid, idegenben pedig mindig nehezebb, és akkor még nem beszéltünk az ellenfélrõl, aki szintén nyerni akar.”
 
„A gyõzelmek a legjobb ösztönzõ erõk, de mindig lehet fejlõdni, javulni.”