Enrique: „A legerõsebb Atléticóra számítok”

Nyerni akar Madridban | A tavalyi BL-találkozóra emlékeztetett

Luis Enrique nem akar spekulálni az 1-0-ás elõny birtokában a Vicente Calderónban, és arra számít, hogy az Atlético erõsségei ezen a meccsen hatványozottan ki fognak jönni. Különösen erõteljes letámadásra számít, kemény, intenzív csatára, ahol a Barcelonának is gólt kell rúgnia, de szerinte még fontosabb, hogy az Atlético mennyit képes lõni. Mindentõl függetlenül a Barça nyerni utazik Madridba.

Favoritok lennének a Kupa megnyerésére? Egy szót se errõl

„Ez lenne a leginkább hibás hozzáállás a részünkrõl. Persze ezt mondja mindenki, mert a három legerõsebb jelölt közül csak egy maradna, de nekünk, mint profiknak normális, hogy találkozunk meglepetésekkel, váratlan eredményekkel, így nem bízhatjuk el magunkat. Most csak az elõdöntõbe jutás a tét, és ott is majd egy kemény ellenfél következik.”

„Elfogadok én bármilyen címkéket, amiket ránk aggatnak, de látva a tavalyi év eredményeit, úgy tûnik, hogy õk a favoritok. Ez alapján az év alapján talán mi, de ez egy hibás hozzáállás. Ez az elsõ dolog, amit elveszíthetsz. Nem spekulálhatunk az eredménnyel, az a célunk, hogy nyerjünk. Nagy hiba lenne azt gondolni, hogy van egy favorit.”

„Megszenvedünk minden meccsen, és ha az ellenfél még ráadásul ilyen kategóriájú is, akkor ez egészen biztosan így lesz. Hasonló meccs lesz ez is, mint a korábbi kettõ, talán még erõsebb lesz a letámadás szerepe.”

„Természetesen kulcsfontosságú, hogy szerezzünk egy gólt, de a továbbjutás attól függ, hogy õk hányat szereznek. A cél az elsõ perctõl az, hogy nyerjük meg a meccset. Ez az elõny, hogy mi nem kaptunk gólt hazai pályán, meglátjuk, miként hat rájuk, ha gólt szerzünk.”

„Megnéztem az összes tavalyi Barcelona meccset, és nagyon jól emlékszem a BL-ben az egymás elleni meccsünkre. Nem csak szurkolóként láttam, hanem elemeztük is. Az õ pályájukon, az õ stadionjukban, a szurkolóik elõtt, sokkal határozottabban jön ki az összes erényük. Egy nagyon erõs Atléticóra számítok. Különösen intenzív lehet a kezdés, de lesz még idõ késõbb a meccsen, amikor ezt meg lehet fordítani. Az egyik legfontosabb fegyverük a letámadás, ezt egészen biztosan agresszív formában fogjuk látni.”

Rögzített játékhelyzetek

„Ez az egyik nagy fegyverük, mindannyian ismerjük a képességeiket. Nem mindig tudod kontrollálni, hogy sok vagy kevés szögletet, szabadrúgást rúgjanak, de ezen dolgozunk minden héten. Teljesen nyilvánvaló, hogy ebben erõsek, oda kell figyelnünk, mert gondjaink lehetnek belõle.”

Durva meccs lesz?

„Szeretném, hogy a meccs sportszerû keretek között folyjon, de ettõl még ebben a sportágban jelen van a kontaktus, nehéz elõre látni, hogy mi fog történni. Szeretném, ha sportszerû meccs lenne.”