Enrique: „Látványosan megerõsödtünk”

A talaj rossz állapotban volt | 3-0-ig szervezetten játszott az Elche

Luis Enrique az elchei 6-0 után is az újságírók rendelkezésére állt. A katalánok trénere szerint együttese az utóbbi idõben látványosan magára talált, a szombat esti találkozót pedig az eredmény ellenére sem minõsítette könnyûnek. 

„A mérkõzés kilencven percig tartott, és ezalatt különbözõ szakaszokat figyelhettünk meg. A játéktér nem volt tökéletes állapotban. A nehézség az olyan csapatok ellen, mint az Elche is, az, hogy megszerezzük az elsõ gólt. Az elsõ találat felszabadította és koncentrálttá tette a csapatot. Ilyen meccsek sokszor elõfordulnak a szezon során, nehéz õket megnyerni. Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével.”

„Neymar? Csakúgy, mint a csapat többi tagja, magas szinten játszott.”

„Nincs kezdõ tizenegyem. Nem ismerek egy játékost sem, aki szeretné a változásokat. Tizenegyen léphetnek pályára, és az edzõk választanak.”

„3-0-nál nyertük meg a mérkõzést. Ez nagyon összetett. Az elején volt egy nagyon koncentrált ellenfél, kiváló védekezõ taktikával. Próbáltuk a legjobbunkat nyújtani, de a pálya nem volt a legjobb állapotban. Ez csaknem mindig így van. A legtöbb stadionban hasonló minõségû a gyepszõnyeg. Az elsõ gól gyorsan jött, de lehetõségeket is teremtett az Elchének. Az ellenfél a Primera Divisionban játszik, mindig képes veszélyes helyzeteket teremteni.”

Látványos elõrelépés

„Ismerjük a rendszert. Leo tud középcsatárt játszani, de hamis kilencest is. Ez attól függ, hogy épp támadunk, vagy védekezünk-e. A csapat látványosan megerõsödött. Tisztán látható, hogy erõsebbek lettünk, és ez mutatja, mit érhetünk el a szezon végén.”