Gála a köbön: 5-0

A Levante nem volt ellenfél | Messi-tripla | Zsinórban a 11. gyõzelem

A Barcelona továbbra is száguld, zsinórban tizenegyedik meccsét is megnyerte, ötöt rúgott a kiesõjelölt Levanténak, így tartja a lépést a Ligát vezetõ Real Madriddal. Messi triplázott, Neymar újfent betalált, Suárez csereként is fantasztikus gólt jegyzett. Kellemes kora este, stresszmentes gálaelõadás 75.000 nézõ elõtt a Camp Nouban.

A várakozásoknak megfelelõen több játékosát is pihentette Luis Enrique ebbõl az alkalomból. Lehetõséget kapott szusszanni Piqué, Jordi Alba, Iniesta és Suárez is, helyettük játszhatott Bartra, Adriano, Xavi és Pedro. Az eltiltott Alvest Montoya helyettesítette.

A meccset nagyobb türelemmel kezdte a Barcelona, mint az utóbbi hetekben megszokhatta a közönség, Messiék nem rontottak neki az egyértelmû kiesõjelölt valenciai csapatnak.

A vezetõ gólt nem is elõzték meg óriási helyzetek és tarthatatlan nyomás a Levante kapuja elõtt, de sikerült jól kihasználni a vendégek védekezésbeli hibáját. Messi húzott befelé a jobb szélrõl, remekül tálalt a hosszú oldalon üresen érkezõ Neymarhoz, aki kapásból rosszul találta el a labdát, de az így is a kapuba jutott némi szerencsével. 1-0, a gólt követõen sem rángatta az istrángot a katalán csapat, kifejezetten visszafogottan mozgott a pályán, így a Levante többször is bátran vezetett támadásokat. Az intenzitás, a lendület ezúttal nem volt meg a csapatban, de az ellenfél ereje nem is feltétlenül kívánta meg, hogy száz százalékon pörögjön az együttes.

Ez is elég volt, és a 38. percben jött is a második gól: Bartra szerzett labdát a lehetõ legjobb pillanatban és helyen, a Levante térfelének közepén, majd pontosan ugratta ki Messit, aki miután elhagyta a védõjét, elpasszolt a hosszú sarokba a kapus mellett. Újabb jobblábas gól Messitõl, 2-0!

A második félidõben is ugyanaz volt a recept, mint az elsõben. Aránylag kényelmes tempó, idõrõl idõre egy-egy villanás Messitõl vagy Neymartól, akik továbbra is nagyon jól össze tudnak dolgozni.

A harmadik gólra az 59. percig kellett várni, Busquets indította be Pedrót a tizenhatoson belülre, a szélsõ remekül adott középre, ahol Messinek már csak az volt a dolga, hogy közvetlen közelrõl a hálóba tessékelje a labdát. 3-0, ezzel végleg eldõlt a meccs.

A negyedik gólt Neymar készítette elõ azzal, hogy betört a tizenhatoson belülre, David Navarro fölvágta, így büntetõhöz jutott a Barça, amit Messi biztos lábbal értékesített.

A brazil Neymar 4-0-ás állásnál jött le, lehetõséget kapott Luis Suárez, aki nem sokkal késõbb egy parádés góllal igazolta klasszisát. A 73. percben Adriano száguldott le az alapvonalig, középre adott, az uruguayi pedig felugorva, félfordulattal lõtt parádés gólt Mariño mellett. Klasszis, ollózó mozdulat, 5-0!

A vége 5-0, tart a jó forma, és a Málaga elleni következõ bajnokiig majd’ egy egész hét van, tehát pihenni is lehet. Erre persze szükség is van, mert az utána következõ kedden már a Manchester City ellen jön a folytatás a Bajnokok Ligájában.

FC Barcelona – Levante UD: 5-0 (2-0)
Barcelona, Camp Nou
74.963 nézõ
Vezette:
Melero López

FC Barcelona: Bravo; Adriano, Mascherano, Bartra, Montoya; Busquets, Xavi, Rakitic (Sergi Roberto 63′); Neymar (Suárez 67′), Pedro és Messi

Levante: Mariño; Iván (Jason 71′), David Navarro, Ramis, Toño; Diop (Mari 77′), Simao, Xumetra, Morales; Barral, Uche (Víctor Casadesús 62′).

Gólok: Neymar (17′), Messi (38′, 59′, 65′ tizenegyesbõl), Suárez (73′).