Lucho: „Nem történt katasztrófa”

Örül, hogy ilyen hamar újra pályára lépnek | A City nagy csapat

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique szerint nem történt katasztrófa a hétvégén, csupán elveszítettek egy találkozót. Enrique örül annak, hogy kedden már pályára lépnek, mert így hamar kijavíthatják a Málaga elleni vereséget. A Cityrõl csakis dicsérõ szavakat tudott mondani.
„Egy vereség után nagyon jól jön a számunkra, hogy egy ilyen rivális ellen már három napon belül játszhatunk. A Málaga elleni mérkõzésre tökéletesen felkészültünk, a lehetõ legjobb állapotban vívtuk azt meg, csakis arra koncentráltunk, de a dolgok nem úgy alakultak, ahogy terveztük. Most fejben váltanunk kell. Nekünk is ugyanazok a céljaink, mint a Citynek: megnyerni mindent.”
Aláírna hasonló forgatókönyvet
„A játékosok tisztában vannak azzal, hogy még nagyon sok van hátra a szezonból. Szombaton egy mérkõzést veszítettünk el, ugyanakkor nem történt katasztrófa. Aláírnám most is, ha a következõ 11 meccset megnyernénk, és utána egyet elveszítenénk. Mondom ezt annak ellenére, hogy ennél a klubnál egy-egy botlás – bármelyik csapat ellen is legyen az – megnehezíti az életünket, mert itt minden trófeát meg kell nyerni.”
City
Olyan ellenfél ellen fogunk pályára lépni, amely képes tõlünk elvenni a labdát, mert nagyon minõségi kerettel rendelkezik. Nagyon érdekes összecsapás lesz a kedd esti, mert a két klubnak ugyanazok a céljai: megnyerni a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját.”
„A tény, hogy Angliában lépsz pályára, mindig motivál. A Bajnokok Ligája döntõ szakaszához érkeztünk el, nagyon komolyan kell és fogjuk is venni a meccset. Ha rápillantunk a City keretére, Agüero az egyik legkülönlegesebb futballistájuk, õ az, aki a leginkább képes megteremteni a különbséget. „
Van favorit?
„Ezek a mérkõzések favorit nélkül kezdõdnek, mindent a pályán kell bizonyítani. Nem hiszem, hogy lenne esélyese a párharcnak.”
Cesc, Piqué és Messi 
Az angol ‘Daily Mirror’ értesülései szerint Piqué és Messi vasárnap este – egy nappal a Málaga elleni vereség után – Barcelonában elmentek a ‘Hotel Arts’ szállodában található ‘Casino de Barcelonába’ Cesc Fábregasszal, aki korábban a játékostársuk volt Katalóniában. Piqué elismerte az értesülést, ám a játékos szerint nem történt semmi különös, mert ez már a magánélete.
Luis Enrique is rövidre zárta a témát: „Piqué már elmondta, hogy ez a magánélete, én ebben maradok, mert a pletykákkal nem foglalkozom. Csakis a futballra koncentrálok. Ismerem ezt a klubot már a játékoskoromból is, tudom, hogy mindig vannak olyan extra dolgok, amikkel díszíteni lehet a karácsonyfát.”