„A Barçában játszani a legnagyszerûbb dolog!”

A remeklõ Rakitic, illetve a jubiláló Jordi Alba nyilatkozata

Egy gyõzelem mindig pozitív hatással van a csapat játékosaira. Kiváltképp elmondható ez Ivan Rakiticrõl és Jordi Albáról. A mérkõzés egyik legérdekesebb jelenete akkor játszódott le, amikor a horvát Ter Stegenhez rohant a gólöröménél, a spanyol válogatott balhátvéd pedig a hétvégén húzta magára századik alkalommal az FC Barcelona mezét.

Rakitic a német kapusnak ajánlotta gólját

„Pár nappal ezelõtt viccelõdtünk egymás között, hogy tartozok neki egy góllal. Már akkor eldöntöttem magamban, hogy ha legközelebb sikerül gólt szereznem, akkor neki fogom ajánlani azt. Boldog vagyok, hogy ez a kívánsága ilyen hamar teljesült, és közösen ünnepeltünk a gólomat.”

„Nem sok embernek adatik meg, hogy a Barcelonában futballozhasson. Mi már tudjuk, milyen nagyszerû érzés ennél a klubnál játszani.”

Alba „százados” bízik benne, hogy a Barçából vonul majd vissza

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült elérnem ezt a jelentõs mérföldkövet.  A Barça mindig is különleges helyet foglalt el a szívemben. Bízok benne, hogy pályafutásom végéig ebben a klubban játszhatok majd. Fantasztikus csapattársaim vannak, és a vezetõséggel is jó a kapcsolatom.”

„Ha intenzíven és koncentráltan futballozunk, akkor nagyon nehéz megverni minket. A pálya állapota nem könnyítette meg a helyzetünket, de sikerült gyõznünk, és most ez a legfontosabb!”

Írta: Debreczeni Márk