Suárez: „Tudtam, hogy hinnem kell magamban”

Emlékszik a nehéz õszi pillanatokra | Úgy érezte, sokat hibázott

Luis Suárez gyõztes gólt jegyzett a Real Madrid ellen, mellyel már nyolcgólos a Ligában, és nem utolsósorban lényegesen több önbizalma van, mint volt például õsszel. Az uruguayi a meccs másnapján a RAC1 ‘Primer Toc’ címû rádiómûsorának adott interjút, melyben elárulta: nagyon nehéz idõszakot élt meg korábban, amikor egyszerûen nem jöttek a gólok, de a társak és az edzõ támogatása segítettek. A Madrid legyõzése pedig nem csak õt, az egész csapatot megerõsítette.

Dicséret a Madridnak

„Nagyon jól olvasták a mérkõzést, oda-vissza õrületbe kerültünk a mérkõzés hevében, azt sem tudtuk, hová kapjuk a fejünket. Ez a Madrid erõssége. Ránk inkább a labda tartása a jellemzõ, és ezek után próbáljuk megtalálni a területeket.”

„Ez az eredmény nem akármilyen tett, mert az ellenfél nagyon jól játszott. Amikor 2-1-re vezettünk az volt az érzésünk, hogy meg fogjuk nyerni a meccset, de akkor elveszítettem négy-öt alkalommal is a labdát a meccs vége felé, és ez rossz érzéseket keltett, olyan érzéseim voltak, mintha rossz meccset játszottam volna. De szerencsére nem történt semmi.”

Nagy feladatok jönnek

„Ahhoz, hogy megnyerjük a BL-t, mindenkivel meg kell mérkõzni, olyan ellenfelekkel, akik mind kiválóak. Tudjuk, hogy a PSG éppen most ejtette ki az egyik esélyest, a Chelsea-t. Úgyhogy intelligensen kell majd pályára lépünk.”

„Azzal, hogy a Barçában vagy, azt is kapod, hogy nagyon jó középsõ védõkkel kell felvenned a harcot, mint Pepe, Ramos vagy Thiago Silva, David Luiz. Figyelni kell õket, és intelligensen kell játszani. Tudom, hogy mindannyian azon vannak, hogy fölbosszantsanak engem, vasárnap is arra koncentráltam, hogy ne dühödjek be. Thiago és David Luiz már bizonyították, hogy a világ legjobb középsõ védõi, valami miatt Diego Costa nem tudott túl sok mindent csinálni.”

Szüksége volt a gólra

„Amikor nem szerzel gólt, az a legjobb ha nem olvasol semmit, nem hallgatsz semmit, nem figyelsz semmire. Nekem az a teóriám, hogy ha felveszem a kritikákat, akkor azt gondolhatom, hogy én vagyok a legrosszabb, míg ha törõdök a dicséretekkel, azt fogom gondolni, hogy én vagyok a legjobb a világon. Tudtam, hogy mennyit fizettek értem, beszéltem a feleségemmel, azt mondtam, hogy nem tudom mi történik velem. De azt is tudtam, hogy folytatnom kell, hinnem kell magamban, és tovább küzdeni. Az edzõ és a játékostársak támogatása elhitették velem, hogy majd jönni fognak a gólok.”

„A tegnapi találatnak extra jelentõsége volt az ellenfél személye és a pillanat miatt, mert ez megerõsít bennünket a Liga élén.”

Elõny a Ligában

„Ez egy nagyon fontos elõny, de még semmi sem dõlt el. Örömteli és pozitív, hogy elõl állunk, de ebben a bajnokságban soha nem lehet tudni, hogy mi fog történni. Április nagyon nehéz hónap lesz, de magunktól függünk, és ez a legfontosabb.”