Enrique: „Óriásit küzdöttünk a sikerért”

Cél az elõny megtartása | A játékosok nem gépek, õk is fáradnak

A Valencia ellen 2-0-ra megnyert találkozó után a Barcelona trénere, Luis Enrique Martínez elégedett volt a csapatával, bár elismerte, hogy nagyon meg kellett szenvedni ezért a gyõzelemért, és a gárda nem brillírozott. Az edzõ dicsérte a Valenciát, de egyúttal kiemelte, hogy a Barca minden egyes játékosa óriásit küzdött a sikerért, és joggal gyûjtötték be a három pontot. A sajtótájékoztatón újfent szóba jött a csapat fizikális állapota, dicséretet kapott a büntetõt védõ Claudio Bravo, valamint megemlítõdött Laporta és Guardiola kapcsolata is.


Kemény mérkõzés volt

„Szerencsére sikerült nagyon korán megszereznünk a vezetést, az elsõ percben szerzett gólunk után azonban nem tudtunk felszabadulni az ellenfél nyomása alól. Sok helyzetet kellett kivédekeznünk, nagyon kellett koncentrálnunk, hogy ne kapjunk gólt. Ellenfelünk kiválóan játszott, a kérdéses büntetõt leszámítva is nagyon sok helyzetük volt. Nem tudtunk az egész mérkõzésen 100%-os teljesítményt nyújtani, de ki kell emelnem, hogy a játékosaim óriásit küzdöttek a sikerért, mindannyian keményen odatették magukat. Az elsõ félidõben sok egyéni hibát vétettünk, de a második játékrészben sokkal koncentráltabban játszottunk. Csak pár napunk van a pihenésre és a regenerálódásra, aztán kedden újabb feladat vár ránk.”

Bravo és Adriano dicsérete

„Claudio Bravo védésére óriási szükség volt a büntetõnél, de remek teljesítményt nyújtott az egész mérkõzésen. A második félidõ elején újra kellett gondolnunk a játékunkat, Adrianonak pedig fontos szerepe volt ebben, remekül látta el a feladatát.”

A hátralevõ fordulókban ugyanaz a feladat

„Hat mérkõzésünk van még hátra a bajnokságban, mindegyiken ugyanaz a feladatunk, mint eddig: gyõzni, és vigyázni az elõnyünkre. Nehéz lesz megtartani a vezetést, de nem veszíthetjük szem elõl a célunkat, amely nem más, mint a bajnoki cím. Sokszor megkérdezik tõlem, melyik volt eddig a legjobb meccse a Barcelonának az irányításom alatt. De ha nem emlékszek arra sem, hogy egy hete mi történt, hogyan emlékezhetnék arra, mi volt fél éve? A szurkolók dolga megítélni a produkciónkat, nekünk végeznünk kell a feladatunkat.”

Sérülések és kritikák

„Kemény héten vagyunk túl, de remekül teljesítettünk. Bármilyen kritikát, amely a csapatot éri, jogtalannak tartok, és amúgy is korai még az ítélkezés. A játékosaim nem gépek, a szezon vége felé fõleg a fizikális fáradtságtól tart egy edzõ, ha a csapatának ennyi meccse van. Sajnos néhányukat nélkülöznünk kellett a héten, de jobb az elõvigyázatosság, nem szeretnénk komolyabb sérüléseket. Fontos azonban, hogy minden ember pótlására minõségi opcióink vannak.”

Guardiola lenne Laporta embere?

„Micsoda agyafúrt gondolkodás… bár lehet, hogy jó megérzés, sajnos nem tudok errõl megerõsítést adni…”

Írta: Debreczeni Márk