Bravo: „Szoros meccset nyertünk meg”

A játékosok kiemelik a Valencia erejét | Sokat érhetnek ezek a pontok

A Valencia elleni hazai gyõzelem egyik hõse volt Claudio Bravo kapus, aki amellett, hogy nagy helyzeteket fogott, még tizenegyest is hárított, így tökéletes teljesítménnyel zárt szombat délután. A kapus a mix-zónában az újságírók kedvenc riportalanyának számított az összecsapás után.


„Minden nap keményen dolgozom, hogy fejlõdhessek, és több olyan teljesítményt is letegyek az asztalra, mint a mai. A kapusok feladata, hogy biztonságot adjanak a csapatuknak, akár jól megy a játék, akár rosszul. Hogy lehet tizenegyest fogni? Ha befújják a büntetõt, egybõl elkezdenek cikázni a gondolatok a fejedben, de csak arra szabad koncentrálni, hogy hárítsd a lövést. El kell érned, hogy a csatár gondolkodóba essen, és legyen némi kételye. Ez most nagyszerûen sikerült.”

„Szenvedtünk egy kicsit, mert a Valencia nagyon erõs csapat. Dinamikusak és fizikálisan is bírják az iramot, minden csapatrészben. Párizsban jó eredményt értünk el, folytatni akartuk a sorozatot. Örülünk a gyõzelemnek, mert egy nagyon szoros meccset nyerünk meg, néha ránk ijesztett az ellenfelünk. Lépésrõl-lépésre kell haladnunk, fenntartani ezt a szintet, és csak magunkkal foglalkozni.”

Sergio Busquets

„Nagyszerû csapat ellen gyõztünk, ami még édesebbé teszi a sikert. Világos, hogy jobban játszottunk a második félidõben, mint tettük azt az elsõben. Az elején taktikailag fölénk kerekedett a Valencia. Ez a siker nem dönti el a bajnokságot, de a hatása hatalmas az ilyen gyõzelmeknek.”

„Messirõl csak annyit tudok mondani: továbbra is el kell érnünk, hogy élvezze a játékot. Õ a világ legjobbja, és ezt minden nap bizonyítja.”

Ivan Rakitic

„Ott vagyunk, ahol lenni akartunk: elsõ helyen a bajnokságban, jó eredménnyel várjuk a BL-visszavágót, és bejutottunk a kupadöntõbe.”