Enrique: „Most nagy szükség lesz a Camp Noura”

A szurkolók segítségét is kéri | Meglepõ lenne, ha Iniesta játszana

Minden eddiginél hangsúlyosabban kérte a szurkolók támogatását Luis Enrique a Valencia elleni mérkõzés elõtt. A Barcelona szakvezetõje szerint most már nem lehet hibázni a bajnokságban sem, és nehéz meccsre számít a Valencia ellen. Luis Enrique arról is beszélt, hogy a szezon végéhez közeledve inkább a csapat fizikai állapota miatt aggódik, semmint a mentálisért.

„A PSG elleni párharc jelenleg nem létezik számomra, egyedül a Valencia elleni bajnoki érdekel. Jelenleg nincs hibázási lehetõségünk, de az a fontos, hogy ne is számolgassunk a bajnoksággal kapcsolatban. A Valencia sok nehézséget fog okozni nekünk holnap, csak úgy, mint amikor a Mestallában jártunk. Ennél fogva arra kérem a szurkolóinkat, hogy kétszeres erõbedobással biztassanak bennünket. Soha nem mondtam még ilyet elõtte, de azt akarom, hogy a csapat szárnyaljon szombaton, és a szurkolók fogják a kezünket. Sokkal erõsebbek vagyunk, ha a ‘culék’ ott vannak mögöttünk. Reméljük, hogy a jelenlétük érezhetõ lesz, és belehajszolnak minket a három pontba.”

Fizikai vagy mentális plusz szükséges a Barçánál?

„A fizikális oldal jobban aggaszt, mentálisan készen állunk mindenre. A játékosok tisztában vannak azzal, hogyha nem nyújtunk minden mérkõzésen 100 százalékot, akkor rossz vége lehet a szezonnak. Ezért van óriási szüksége a csapatnak a szurkolóira.”

„Ha megvan egyfajta eufória a stadionban, akkor tudom, hogy mire lenne még képes ez a csapat. Remélem, hogy meglesz a tûz a Camp Nouban, hogy segítsenek nekünk.”

Iniesta állapota

„Sokkal jobban van, viszont nem tudott még edzeni. Hacsak nem történik csoda, nem lesz ott a meccskeretben.”

A Valencia már csak a bajnokságra koncentrál

„Minden csapat azt szeretné, hogy hetente három alkalommal lépjen pályára. Most úgy kell játszanunk, hogy kevesebb idõnk van a regenerálódásra, de ez a helyzet a többi csapat háza táján is.”

A Mestallában Busquets és Mascherano is a középpályán kezdett. Miért?

„Vártunk a meccs elõtt néhány dolgot, és aszerint cseréltük, hogy mi történt a pályán. Két olyan játékosról beszélünk, akik nagyon sok mindent adnak nekünk.”

A délután 4 órai kezdés

„Soha nem fogok kifogásokat keresni. Nekünk most kevesebb idõnk van a regenerálódásra, és ez persze fontos tényezõ. Erre is választ kell adnunk. Nem tehetünk semmit azzal kapcsolatban, hogy megváltoztassuk a kezdési idõpontokat.”