„Itt vagyunk, de ezt még be kell fejezni!”

Enrique emelné a tétet | Örül Pep és a Bayern továbbjutásának

Luis Enrique Martínez vezetõedzõ elégedetten nyilatkozott a PSG elleni, 5-1-es továbbjutás után, és kiemelte azt, hogy a visszavágón csapata nagyon jól értelmezte, mit kíván meg tõle a párharc második felvonása. Enrique örül Pep Guardiola és a Bayern továbbjutásának, nézni fogja a ma esti Real – Atlético BL-negyeddöntõ visszavágóját, illetve hangsúlyozta, hogy a trófeákat meg kell nyerni.

„Remélem, hogy a legjobb még csak most jön. Az elõszezon óta ezért dolgoztunk, és azon voltunk, hogy az idény mostani szakaszában még az összes címre esélyünk legyen, és most elmondhatjuk azt, hogy ez sikerült. A Liga azonban még nagyon nehéz, a Bajnokok Ligájában lesz három együttes ugyanannyi eséllyel, a Király Kupában pedig egy olyan ellenfél vár ránk, mely mindig is problémákat okozott nekünk. Itt vagyunk tehát, de ezt még be kell fejezni!”

A BL-ben az elõdöntõ volt a cél

„Most viszont már az, hogy a két legjobb csapat között legyünk. Ilyen játékosokkal nem szabad határt szabni az ambícióinknak. Nem lenne logikus, ha úgy gondolkoznánk, hogy szuper, a minimális célt elértük, hátradõlhetünk.”

„Az elõdöntõbe jutni a legrangosabb európai kupasorozatban hatalmas elismerés, és jelzi, hogy a Barcelona ott van Európa legjobb egyesületei között egy olyan játékstílussal, melyet mindenhol azonnal felismernek.”

A PSG elleni keddi teljesítmény

„Nagyon jól kezdtünk, a játékosok remekül értelmezték, mire is van szükség a találkozó elején, és nagy intenzitással kezdtek el játszani. Látva a hozzáállást és az összjátékok intenzitását… nagy erõfeszítést tett a csapat.”

Tudja, hogy 84%-os gyõzelmi rátával rendelkezik a Barcelona vezetõedzõjeként?

„A munkánkat a megnyert címek alapján fogják megítélni, a futballban csakis ez számít.”

Guardiola és a Bayern

„Nagyon örülök, hogy továbbjutott, mert mindig örömmel tölt el, ha a barátaimmal jó dolgok történnek. Ráadásul azért is elégedett vagyok, mert néhányan már biztos kiesõnek ítélték Pepet és a Bayernt. Meglátjuk, hogy ellenfelek leszünk-e az elõdöntõben.”

Szerda este Real Madrid – Atlético

„Nézni fogom a meccset, és mint mindig, azt kívánom, hogy gyõzzön a jobbik.”